Tam Zamanlı Korrepetitör Öğretim Görevlisi

Bilkent Üniversitesi Müzik Bölümü, çalgı ve şan eğitimi alanında çalışacak Tam Zamanlı Korrepetitör Öğretim Görevlisi arıyor. Bu pozisyon Eylül 2025 itibarıyla başlayacaktır.

Görev Tanımı:

Seçilen aday, yaylı, nefesli, vurmalı çalgılar ve şan alanlarındaki öğrencilere derslerde, stüdyo çalışmalarında, provalarda ve konserlerde piyano eşliği yapacak olup, aynı zamanda üniversite bünyesindeki diğer performans etkinliklerinde de görev alacaktır.

Eğitim Şartı:

• En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Aranan Nitelikler:

1. En az 2 yıllık öğretim deneyimi.
  2. Güçlü deşifre (sight-reading) becerisi ve ileri düzeyde performans yeteneği.
  3. Etkili iletişim ve öğretim becerilerine sahip olmak.
  4. YDS’den en az 85 puan almış olmak.
    • Not: Anadili İngilizce olan bir üniversiteden lisans veya doktora derecesi almış olanlardan YDS şartı aranmaz.
  5. ALES’ten en az 70 puan almış olmak.
    • Not: Doktora derecesine sahip adaylardan ALES puanı istenmez.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

Başvuru sahiplerinden,

• Ön yazı
  • Detaylı özgeçmiş (CV) yüklemeleri beklenmektedir.
  • İki referansın iletişim bilgilerini sağlamaları gerekmektedir.

Başvuruların değerlendirilmesi 15 Aralık’ta başlayacak olup, ön değerlendirme sonuçlarına göre adaylar ile görüşmeler ve canlı deneme süreçleri ilerleyen aşamalarda gerçekleştirilecektir.

Pozisyon için sorular mssf@bilkent.edu.tr adresine iletilebilir.

Bu pozisyonlar, ek öğretim sorumlulukları olan orkestra üyeleri içindir. Bilkent Senfoni Orkestrası ve Bilkent Müzik Fakültesi, 1 Eylül 2025 itibarıyla başlayacak Keman, Viyola, Viyolonsel, Kontrbas, Fagot, Korno ve Trompet pozisyonları için başvuru kabul etmektedir. Seçmeler, kişisel davet üzerine 29-30 Ocak 2025 tarihlerinde Bilkent Konser Salonu’nda, Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze seçmelere katılabilmek için başarılı bir ön eleme seçmesi gereklidir. Tüm adayların başvuru sırasında bir ön yazı göndermeleri zorunludur. Canlı seçmelere davet edilecek adaylara Bilkent Senfoni Orkestrası tarafından konaklama desteği sağlanacaktır. Her enstrüman için detaylı başvuru bilgileri, aşağıdaki başvuru sayfalarında yer almaktadır.