Sanatçı-öğretmenlerden oluşan seçkin kadromuz, müzisyenleri kendi saygın kariyerlerini geliştirebilmeleri için gereken beceri ve deneyimle donatmayı amaçlayan bireyselleştirilmiş eğitimleriyle tanınır.
Fagot
Ezgi Tandoğan
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Müzik eğitimine 2000 yılında İzmir Dokuz Eylül Konservatuvarı’nda başladı. 2007 yılında mezun olduktan sonra 2008 yılında Berlin Hanns Eisler Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Volker Tessmann’ın sınıfına kabul edildi, yüksek lisans eğitimini Berlin’de tamamladı. Eğitimi sırasında Alman hükümetinin sağladığı DAAD Bursu’nu almaya hak kazandı. Borusan Asım Kocabıyık Vakfı bursiyeri oldu. 2010 yılında Ensemble Villa Musica‘da bursiyer olarak kabul edildikten sonra çok değerli ve önemli oda müziği sanatçıları ile çalışma fırsatı buldu. Çalıştığı müzisyenler arasında; Prof. Dag Jensen, Prof. Klaus Thunemann, Wenzhel Fuchs, Wolfgang Meyer, Prof. Antje Weithaas, Sir Simon Rattle bulunmaktadır. Hanns Eisler Yüksek Müzik Okulu’nda lisanüstü eğitimine Prof. Volker Tessmann ile devam etmektedir. 2012 yılından beri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi, Bilkent Senfoni Orkestrası üyesidir.
Flüt
Albena Sezer
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Flüt eğitimini Sofya Devlet Müzik Akademisi’nde Stiliana Stavreva, Dimitar Georgiev, Ferens Hutira, Robert Wolf, Andrash Adoryan ve Jiry Valek ile tamamlayan Albena Sezer, 1986’da katıldığı Ulusal Provadia Yarışması’nda üçüncülük ödülü almıştır. Sofya Pioner Gençlik Orkestrası ve Sofya Ulusal Operası’nda çalışmış, Fransa-Niort ve Avusturya-Glognitz Festivalleri’ne katılmıştır. Sofya Devlet Müzik Akademisi Orkestrası, Shumen Filarmoni, Bankya Oda Orkestrası ve Sofya Filarmoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler vermiş olan Sezer, Bilkent Senfoni Orkestrası flüt grup şefi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Flüt
Ebru Aykal
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Flüt eğitimine 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 1990 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne geçti. Lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamladı. 1999-2003 yıllarında İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası’nda flüt sanatçısı olarak görev aldı. 2003 yılından bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisidir.
Flüt
Zita Zempleni
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Macaristan’da doğdu. 1964-77 yıllarında Szekesfehervar Devlet Konservatuvarı’nda bale, piyano ve flüt eğitimi aldı. 1980 yılında Ferenc Liszt Zenemüveszeti Föiskola Györi Tagozat’ında flüt bölümünü en iyi derece ile bitirdi. Eğitimi boyunca Varga Julia, Maestro Antonio Bacchielli, Herr Eduard Gert Felin, Herr Peter Hartig gibi hocalarla çalıştı. Budapeşte’de Zoltan Kodaly Solfej Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı (1971).
1981-83 yıllarında Corelli Barok Oda Orkestrası’nda çalıştı. Bu orkestra ile Macaristan ve Batı Almanya’da çeşitli turnelere katıldı. Aynı zamanda Dunaujvaros ve Szekesfehervar Konservatuvarlarında hocalık yaptı. 1983-84 yıllarında İtalya’da Lançiano Yaz Festivali’nin solisti oldu. 1985’te Salzburg Mozartteum’a bağlı Gmunden Yaz Festivali’nde çeşitli uluslararası gruplarla oda müziği konserleri verdi. 1986’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi oldu. 1993-2003 yılları arasında Bilkent Senfoni Orkestrası flüt grup şefi olarak çalıştı.
Halen Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Oda Müziği
Adelya Ateşoğlu
BSO Üyesi / Öğretim Görevlisi
Özbekistan, Taşkent’te doğdu. Beş yaşında piyano dersleri almaya başladı. 1984-95 yıllarında Uspensky Özel Müzik Okulu Keman Bölümü’nü başarıyla bitirdi. 1995 yılında Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi. Aynı yıl, Türkistan Oda Orkestrası’na davet edildi. 2000 yılında konservatuvardan başarıyla mezun oldu. Yedi yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Kuartet’te kadrolu olarak çalıştı. Taşkent Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın ikinci keman grup şefi olarak görev aldı. Birçok kez hem oda orkestrasıyla, hem de senfoni orkestrasıyla solist olarak çaldı. 2001 yılından bu yana, Bilkent Senfoni Orkestrası’nda görev almaktadır.
Keman
Anna Chebukova
Anna Chebukova
Petersburg’da doğup büyüyen Anna Chebukova, Rimsky Korsakov Devlet Konservatuvarı’ndan onur derecesiyle mezun oldu. Anna Chebukova, mezun olduktan sonra çalışmalarına Bern’de I. Menuhin Okulu’nda M. Vengerov ve Liviu Prunaru ile ustalık sınıflarına katılarak devam etti ve Moskova Devlet Konservatuvarı’nda asistan olarak görev aldı.
Anna, eğitim sürecinde ve sonrasında yaylı çalgılar dörtlüsünün üyesi olarak Almanya, Fransa, Kolombiya, Şili ve İngiltere’de konserler verdi. Anna, Alban Berg Quartet (Avusturya) ve Borodin Quartet’te (Rusya) yer aldı.
Anna Chebukova Mariinsky Tiyatro Orkestrası, Santiago Opera ve Bale Tiyatrosu Orkestrası(Şili), Devlet Capella Orkestrası (St Petersburg),Yeni Opera Tiyatrosu Orkestrası (Moskova), Rus Filarmoni Orkestrası gibi orkestralarda çalıştı.
Bilkent Senfoni Orkestrası’nın üyesi olan Chebukova aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde keman dersleri vermektedir.
Keman
Bahar Kutay
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Müzik eğitimine 1983 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nda Demet Emekli ile başladı. 1988 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne tam burslu olarak kabul edildi. 1984’ten itibaren çalışmalarını Prof. Engin Eralp ile sürdürdü. 1993 yılında Lisans, 1995 yılında Yüksek Lisans diplomasını “Şeref” dereceleri ile aldı. 1988 – 1992 yılları arasında Bilkent Uluslararası Gençlik Orkestrası’na katıldı. 1994 yılında 7. Uluslararası Yapı Kredi Gençlik festivali, 1997 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası “Genç Yetenekler” konserlerine solist olarak yer aldı. 1993 – 1997 yılları arasında Bilkent Erken Müzik Eğitimi programında keman öğretmenliği yaptı. Bilkent Quartet ve Bilkent Oda Orkestrası ile Türkiye’nin birçok şehrinde konserler verdi. 1999 – 2000 konser sezonunda Philadelphia Landsdowne Senfoni Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak konserlere katıldı. 2003, 2004 yıllarında Montreux Vevey’de düzenlenen festivale orkestradan seçilerek davet edildi. 2014 – 2020 yılları arasına Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Keman Sanat Dalı koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2015 ve 2016’da düzenlenen Keman Günleri’nde yer aldı. 2016 Bilkent Oda Müziği Günleri’ne ve 2017 Bilkent 30. Yıl Festivali’ne katıldı. 2021 yılı Bilkent Senfoni Orkestrasın Dijital Konser Serisi’nde solist olarak konser verdi. Keman ve Oda Müziği derslerinde birçok öğrenci ile çalışmıştır. Sanatçı 1993 yılından bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası 1. Keman üyesi ve aynı zamanda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Keman
Davut Ali
BSO Üyesi / Öğretim Görevlisi
Azerbaycan’da doğdu. Yedi yaşında Merkez Müzik Okulu’nda Prof. Yefim Barştak ile keman derslerine başladı ve 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’nda lisans öğrencisi oldu ve bir yıl sonra çalışmalarını Ermenistan Devlet Konservatuvarı’nda Prof. V. Moktyan ile devam ettirdi. 1985 yılında yüksek lisans eğitimini üstün başarı diplomasıyla tamamladı. Okul yıllarında Niyazi yönetimindeki Azerbaycan Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. 1986 yılında Azerbaycan Devlet Oda Orkestrası’nda birinci keman sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıllarda Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’nda oda müziği lisans ve yüksek lisans dersleri vermeye başladı. 1993 yılından beri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi, Bilkent Senfoni Orkestrası üyesidir
Keman
Elena Postnova
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi – Keman Sanat Dalı Koordinatörü
Altı yaşında keman çalmaya başladı ve müzik okulundan mezun olduktan sonra eğitimine Taşkent Devlet Müzik Koleji’nde devam etti. 1988 yılında Uluslararası Müzik Kolejleri Keman Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı. Taşkent Devlet Konservatuvarı’ndaki eğitimini 1993 yılında altın madalya ile tamamladı. Eğitimi boyunca solist olarak pek çok konser verdi, Taşkent Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası’nda konzertmeister olarak görev yaptı.
1989 yılında Taşkent Devlet Konservatuvarı Opera Stüdyosu’nda göreve başladı. 1991 yılında Taşkent Filarmoni Orkestrası ve “Özbek Solistleri” oda orkestrasında keman sanatçısı olarak yer aldı. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olarak çalışmaya başladı. Bilkent Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini Prof. Server Ganiev ile sürdürdü; 1995’te yüksek lisans, 1998’de sanatta yeterlik diplomalarını aldı. Fazıl Say’ın Avrupa turnesinde Gençlik Orkestrası’nın konzertmeisteri olarak görev aldı.
Pek çok öğrenci yetiştiren Elena Postnova’nın öğrencilerinden Elvin Hoxha 2010 yılında, on yedi yaşından genç “Yılın Genç Müzisyeni Ödülü”nü aldı. 2012 yılında “Noche en Madrid”de birincilik ödülü, 2013’te Monteux-Vevey’de “Genç Müzisyenler Tchaikosky Yarışması”nda iki özel ödülün yanı sıra Moskova’da David Oistrakh Uluslararası Keman Yarışması’nda üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ayrıca Avrupa ve Rusya’da birçok orkestra ile çok sayıda konser verdi.
Keman
Feruza Abdullaeva
Öğretim Görevlisi
Özbekistan’da doğan sanatçı eğitimine özel müzik okulunda başladı. Taşkent Devlet Konservatuvarı’ndan Prof. M. Reyson ve V. Reyson’un öğrencisi olarak mezun oldu. Çalışmalarını Prof. V. Bronin ve J. Noviçkov ile sürdürdü. Öğrencilik yıllarında oda müziği yarışmalarına katıldı. Özbekistan Devlet Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası ve Taşkent Devlet Konservatuvarı’nda oda müziği bölümünde görev aldı. 1987 yılından itibaren Özbekistan Solistleri Oda Orkestrası’nda çalışmaya başladı. Bu orkestra ile Özbekistan ve Rusya’nın pek çok kentinde konserler verdi; Amerika Birleşik Devletleri, Estonya, Litvanya, Belarus ve Ukrayna’da turnelere katıldı. 1993 yılında Türkiye’ye gelen sanatçı Bilkent Senfoni Orkestrası’nda çalışmaya başladı. 1996-99 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde yüksek lisansını Prof. Suna Kan ile çalışarak tamamladı. 2008 yılından itibaren sanatta yeterlik öğrenimine Prof. Server Ganiyev ile devam etti. Bilkent Senfoni Orkestrası ikinci keman grup şefi olan Feruza Abdullaeva, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisidir. Feruza Abdullaeva’nın öğrencileri ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazanmışlardır.
Keman
Hüseynali Hüseynaliyev
Müzik eğitimine 8 yaşında Nahçıvan’da başladı. Daha sonra Bakü’ye giderek burada Prof. Hokuma Aliyeva ile çalıştı. Öğrencilik yıllarında birçok ulusal ve uluslararası yarışma ve festivallerde yer aldı.
2013 yılında Ankara’ya gelerek Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Toğrul Ganiyev’in sınıfına kabul edildi. 2018 senesinde MSSF’den “şeref öğrencisi” olarak mezun oldu.
Lisans döneminden itibaren birçok orkestra projesinde aktif olarak yer aldı. Almanya, Letonya, Türkmenistan, Fransa, Amerika, Avusturya gibi ülkelerde ve Musikverein, Carnegie Hall gibi ünlü salonlarda konser verme fırsatı buldu. Üyesi olduğu Türksoy Oda Orkestrası ile Saraybosna, Kazakistan ve Slovakiya’daki konserlerde solist olarak yer aldı.
2019 yılında Azerbaycanlı müzisyenlerden oluşan “Ensemble Baku” isimli oda müziği grubunu kurdu ve Türkiye’nin birçok şehrinde bu ekiple konserler verdi. Aynı sene Yüksek Lisans eğitimine Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde başladı ve 2021 senesinde yine “şeref öğrencisi” olarak eğitimini tamamladı. Şu an aynı okulda doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 senesinden beri oda müziği çalışmalarına “Lagom Quartet” bünyesinde birinci keman olarak devam etmektedir.
2022 senesinde Bilkent Senfoni Orkestrası’nın uluslararası düzeyde açmış olduğu keman sınavını kazanarak orkestranın kadrosuna dahil olmaya hak kazandı. Huseynali aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi keman bölümünde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.
Keman
İrina Nikotina
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Taşkent’te doğdu. Taşkent Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü’nü bitirdi. Moskova Tchaikovsky Konservatuvarı’nda Prof. Igor Bezrodny ile çalışarak 1986’da doktorasını tamamladı. Taşkent Devlet Senfoni Orkestrası’nda konzertmeister olarak çalıştı, bu orkestra ile solist olarak çok sayıda konser verdi. 3. Özbekistan Keman Yarışması’nda birincilik ödülü kazanan Nikotina, Rusya’nın pek çok şehrinde ve yurt dışında (ABD, Hong Kong, Tayland, Ukrayna, Belarusya, Estonya, Litvanya, Norveç) festivallere katıldı.
1993’ten beri Türkiye’de yaşayan sanatçı, solistlik kariyerini Türkiye ve Avrupa’da çeşitli resitaller, orkestra eşliğinde konserler, radyo ve televizyon yayınlarıyla sürdürmektedir. Sanatçı, halen Bilkent Senfoni Orkestrası konzertmeister yardımcısı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Keman
İskender Okeev
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Kırgızistan’da doğdu. 1970’de Şubin Müzik Okulu’nda A.L. Nikolayev ile keman eğitimine başladı. 1974-77 yıllarında Kırgızistan Cumhuriyeti Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. 1977-81 yıllarında eğitimine Moskova Devlet Konservatuvarı Lisesi’nde N.N. Gvozdetskaya sınıfında devam etti. Aynı zamanda lise yıllarında oda müziği orkestrasında çaldı ve sonradan senfoni orkestrasında şef Leonid İvanov ile çalışmaya devam etti (Orkestra 1978 yılında Herbert von Karayan Yarışması’nda birincilik ödülü aldı). 1981-86 yılında Gnessin Müzik Akademisi’nde A.A. Kiselev ile öğrenimini tamamladı. Bu yıllarda Gnessin Enstitüsü’nün oda müziği orkestrasında şef Oleg Agarkov ile çalıştı (1980 yılında Herbert von Karayan Yarışmasında birincilik ödülü kazandı). Aynı zamanda öğrenci senfoni orkestrasında şef Kemal Abdullayev ile çalıştı. 1986-87 yıllarında Askeri Müzik ve Dans Topluluğu’nda askerlik yaptı. 1987-96 yılları arasında Kırgızistan Devlet Filarmonisi’nin “Nasıykat” şef Asanhan Cumakhmatov ile Akademik Oda Müziği Orkestrası’nda konzertmeister ve solist olarak görev yaptı. Aynı zamanda Radyo ve Televizyon Senfoni Orkestrası’nda çalıştı. 1990-96 yıllarında Kırgızistan Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1992 yılında Kırgızista’nın Onur Sanatçısı unvanını aldı. 1996 yılından bu yana Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisi, Bilkent Senfoni Orkestrası’nın üyesidir.
Keman
Marina Agapova
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Özbekistan’da doğdu. Beş yaşında keman çalışmalarına L. Auer Okulu’nun temsilcisi olan İrina Ermolayeva’dan ders alarak başladı. Okul dönemlerinde her yıl Sanat Bayramı Yarışması’na katıldı, birincilik ödülleri aldı.
1985 yılında V. Uspenskiy Özel Okulu’na kabul edildi, Prof. Ishak Reyder ile çalışmaya başladı. 1988 yılında aynı profesör ile Taşkent Devlet Konservatuvarı’nda eğitimine devam etti. 1989 yılında Özbekistan Solistleri Oda Orkestrası’nda hem orkestra elemanı hem de solist olarak konserler verdi. 1990 yılında Devlet Sanatçıları Yarışması’na katıldı. Mayıs 1993’te Bilkent Senfoni Orkestrası’nda çalışmaya başladı. 1995-97 yıllarında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde Prof. Server Ganiyev’in sınıfında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı ve orkestra üyesi olarak çalışmaktadır.
Keman
Nazik Rahmedova
Nazik Rahmedova Türkmenistan’ın başkenti Aşgabat’ta opera sanatçılarından oluşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken Aşgabat Merkez Müzik Okulu keman sınıfına kabul edildi. Türkmenistan Ulusal Konservatuvarı lise yaylı çalgılar keman bölümünü birincilikle bitirdikden sonra Türkmenistan Ulusal Konservatuvarı’nda, Devlet Sanatçısı Prof.Nikolay Amiyants’ın keman sınıfına kabul edildi.
2017’de konservatuvardan onur öğrencisi olarak mezun olduktan sonra, Türkmen Filarmoni Orkestrası, Bağımsız Devletler Topluluğu Gençlik Senfoni Orkestrası, Bayreuth Gençlik Senfoni Orkestrası ve Rus Ulusal Gençlik Orkestrası’nda konsertmeister ve solist olarak çalıştı. Avrupa, Rusya ve Asya turnelerine katıldı.
Eğitimine İsrail’de düzenlenen Keshet Elion Uluslararası Yaylı Çalgılar Ustalık Sınıfı’nda (2018/2020) devam eden Rahmedova Guy Braunstein, Sergei Ostrovsky, Ilya Kaler, Gilles Apap, Judith Ingolfsson ve Chaim Taub gibi ustalarla çalıştı.
Noah Bendix-Balgley, Kirill Troussov, Pierre Bleuse, Christoph Mathias Mueller, İdil Biret, Gürer Aykal, Gülsin Onay, Fazıl Say, Sergei Skripka, Alexander Anisimov, Peter Stark, ve Chen Zimbalista gibi sanatçılarla ortak çalışmalarda yer aldı.
Rahmedova, 2019’dan bu yana Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nda keman grup şef yardımcısı olarak görev yapıyor. Solist olarak Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.
Aynı zamanda “Camerata Bilkent”, “One Quartet” ve “Bilkent Ensemble” oda müziği gruplarının da ortak kurucusu ve üyesidir.
Keman
Nil Cetiz
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Keman eğitimine 1992’de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı olarak Prof. Server Ganiyev ile başladı. 1993’te konservatuvara tam zamanlı öğrenci olarak kabul edilen Cetiz, 1996’dan itibaren Victor Pikaizen ile keman, Ilya Sirotin ile oda müziği, Turgay Erdener ve İlhan Baran ile solfej ve teori çalışmalarına devam etti. 1999 yılında Sylvie Gazeau’nun ustalık sınıfına aktif olarak katıldı. Öğrenciliği süresince iki kez sınıf atlayarak, 2001 yılında eğitimini müzik bölümü birincisiolarak tamamladı ve “Hacettepe Üniversitesi, Prof. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Nil Cetiz, öğrenciliğinden beri pek çok solo ve oda müziği konseri verdi. Mezuniyetini izleyen yıllarda Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda araştırma görevlisi olarak üç yıl çalıştı. Cetiz, Temmuz 2003’te “Salzburg Mozart Festivali” çerçevesinde yer alan Sommerakademie Mozarteum’a, Pierre Amoyal’in öğrencisi olarak katıldı ve konserler verdi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde 2003 yılında Vanya Milanova ile başladığı yüksek lisans çalışmalarını 2005’te tamamlayan Cetiz, aynı yıl sanatta yeterlik programına kabul edildi.
T.C. Pakistan Büyükelçiliği davetiyle Pakistan’ın İslamabad kentinde ve T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu davetiyle Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleştirdiği bir dizi resital uluslararası basında övgüyle yer aldı. 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak atanan Cetiz, sanatta yeterlik programında Vanya Milanova ile keman, Sumru Güner ile oda müziği, İlhan Baran ile 20. yüzyıl müziği çalıştı. 2007 yılında sanatta yeterlik diploması aldı. 2008’de New York’ta bir resital verdi. Aynı yıl İsviçre’nin Sion kentinde,”Academie de Musique Tibor Varga ustalık sınıfına katıldı ve konserler verdi. 2011’de Bilkent Ensemble üyesi olarak Bilkent Yeni Müzik Günleri’nde ve Almanya’da Schleswig – Holstein Müzik Festivali’nde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerini seslendirdi. 2018 ‘de Ankara’da Pepe Romero ile, BSO Yaylı Dörtlüsü üyesi olarak oda müziği konseri gerçekleştirdi. 2020-2021 konser sezonunda Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Dijital Konserler serisinde, obua sanatçısı Ayşe Sezer ile birlikte solist olarak J.S. Bach’ın BWV 1060 numaralı obua ve keman için konçertosunu seslendirdi.Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olan Nil Cetiz, solo ve oda müziği konserleri vermeye devam etmektedir.
Keman
Süreyya Defne
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Keman öğrenimine 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Cengiz Özkök ile başladı, 1984-90 yılları arasında Engin Eralp ile çalışmalarına devam etti. 1988 yılında Bilkent Üniversitesi’ne kabul edildi. 1988-92 yıllarında Prof. Gürer Aykal’ın şefliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası yaz okullarına katıldı. 1992 yılında İstanbul Festivali açılış konserinde F. Tüzün’ün Çeşmebaşı adlı eserinde soprano partisini söyledi. 1990 yılında TRT’de oda müziği grubuyla birlikte Cesar Franck’ın Quintet’ini icra etti. 1994 yılında Prof. Server Ganiyev’in keman sınıfından mezun oldu. 1995’te Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi oldu ve Erken Müzik Eğitimi Programı’nda keman öğretmenliğine başladı, bu görevi 1997 yılına kadar sürdürdü. 1996-2005 yılları arasında Bilkent Oda Orkestrası’nda görev yaptı. 1999’da yüksek lisans eğitimine başlayarak Ayhan Erman’ın öğrencisi oldu. Bu süre içinde ABD’ye lisan eğitimine gitti. Daha sonra Prof. Server Ganiyev’in öğrencisi olarak çalışmalarına devam etti ve 2001 yılı bahar döneminde, Oda Müziği Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olan Süreyya Defne, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde keman ve oda müziği dersleri vermektedir.
Keman
Svetlana Rebresh
Rus kemancı Svetlana Rebresh, keman çalmaya sekiz yaşında Rusya’daki Nizhnevartovsk Sanat Okulunda başladı. Svetlana, 2014’te Rusya’daki Surgut Müzik Kolejinden mezun oldu. Okul yıllarında çeşitli festivaller ve yarışmalarda etkin bir rol aldı. Adını Ivetta Voronova ve Denis Motsuev’den alan yaratıcı “New Names” ekolüne ve 2012’de Devlet Akademik Mariinsky Tiyatrosuyla Valery Gergiev Sanat Merkezinin yaratıcı projesine katıldı. Aynı yıl, All -Russian Yarışması ve uluslararası yarışmalarda (Berlin, Almanya) birincilik aldı. Svetlana Rebresh, 2011-2014 yılları arasında Rusya’daki Surgut Devlet Filarmoni Orkestrasında çalıştı.
2014’den 2019’a kadar Ural Devlet Konservatuvarında Profesör Vladimir Reva’nın öğrencisi oldu. Okul yıllarında Mikhail Gotsdiner, Alexander Trostyansky, Irina Bochkova, Irina Krasotina, Nikita Borisoglebsky, Alexey Koshvanets, Tatiana Bolasheva, Stepan Miltonyan, Marina Kiselman gibi hocalarla çalıştı. Rebresh, 2015 yılında solist olarak adını V. Spivakov’dan alan Moskova Uluslararası “House of Music” salonunda performans sergiledi. 2016 yılında ise Ural Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’yla birlikte Berlin’deki Konzerthaus’da düzenlenen “Young Euro Classic” uluslararası festivaline katıldı. 2017-2021 yılları arasında Rusya, Ekaterinburg’daki Ural Gençlik Senfoni Orkestrası’nda (UMSO) çalışan sanatçı ayrıca pek çok uluslararası festivalde sahneye çıktı. Bunlar arasında Almanya, Berlin’de Young Euro Classic Konzerthaus; Rusya, Ekaterinburg’da “Mad Days”; Fransa, Nantes’de “La Folle Journe”; Japonya, Tokyo’da “Garners de Voyage”; Fransa, Paris’te “Champs Elysees” tiyatrosu performansı; Almanya, Berlin’de uluslararası “Tchaikovsky Orkestrası’yla performansı; Rusya, Ekaterinburg’da Denis Matsuev Festivali; Fransa, Lille’de “Trans-Siberian Festival”, Vladimir Repin; Almanya, Herford’da NWD Filarmoniyle “Alpine Symphony” Projesi; Çin, Guangzhou’da Uluslararası Piyano Yarışması; Rusya, Moskova’da “The Universe of the Svetlanov” Uluslararası Festivali sayılabilir.
Svetlana Rebresh, Rusya’daki Magnitogorsk Devlet Konservatuvarı’nın asistan programına katılarak Profesör Vladimir Reva’nın sınıfından 2021 yılında Şeref derecesiyle mezun oldu. 2022 yılından bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası’nın üyesi olan Rebresh ayrıca Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde keman dersleri vermektedir.
Keman
Vseslava Öztürk
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Müzisyen bir aileden gelen Vseslava Kudinova, yedi yaşında müzik eğitimine başladı. Çeşitli yarışmalarda dereceler aldı. 1984’te Özbekistan’daki Uspenski Müzik Okulu’na kabul edildi, 1990’da Özbekistan Devlet Konservatuvarı’na girdi. Eğitim yıllarında Marc Zayko, L.Belenkaya, M. Yunushanov ve Muhammedjan Turdiyev ile çalıştı. Zengin bir repertuvara sahip olan sanatçı pek çok resital verdi. 1992 yılında E. Azimov yönetimindeki Özbekistan Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin Mevsimler’ini yorumladı. Tchaikovsky, Bach, Debussy, Ravel, Chausson, Mozart, Paganini, Sarasate, Shostakovich ve Beethoven’ın eserlerini orkestra eşliğinde ve oda müziği gruplarıyla seslendirdi. 1996’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde keman ve oda müziği dallarında yüksek lisans eğitimine başladı. 2007 yılında Prof. Vanya Milanova De Keyser’in sınıfında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Vseslava Kudinova, 1993’den beri Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisidir.
Klarnet
Leonid Volkov
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Moskova’da doğdu. 1981’de Moskova’da S. Prokofiev Müzik Okulu’ndan mezun oldu. 1981-85 yılları arasında Moskova Konservatuvarı lise bölümünde Prof. Boris Alekseev’den klarnet eğitimi aldı. 1987’de askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Moskova Konservatuvarı’nda Prof. Vladimir Sokolov ile çalıştı. Master programını da Moskova Konservatuvarı’nda tamamlayan Volkov, 1992 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca düzenlenen yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı. Moskova Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nda çalışan Volkov aynı zamanda S. Prokofiev Müzik Okulu’nda da öğretim görevlisi olarak çalıştı.
1990 yılında Alexander Mihailov yönetimindeki Moskova Radyo ve Televizyon Senfoni Orkestrası’nda solo klarnet olarak yer aldı; orkestranın İspanya, İtalya, Almanya ve Güney Kore turnelerine katıldı. Birlikte çalıştığı sanatçılardan bazıları Richter, Postnikova, Archipova, Sotkilava, Obrazcova, Rozhdestvensy’dir.
1997 yılından bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Klarnet
Selen Özyıldırım
Tahta Nefesli Çalgılar Ana Sanat Dalı Koordinatörü
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Ayhan Yunkuş’un öğrencisi olarak tamamladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Alain Boeglin ile eğitimine devam etti. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Senfoni Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi, İstanbul Müzik Festivali’nde bir resital gerçekleştirdi. Genç Yetenekler serisinde, Danimarka Radyo Televizyon Orkestrası ile solo konser vererek Türkiye’yi temsil etti. İskoçya’da düzenlenen Aberdeen Yaz Festivali’ne burslu olarak gitmeye hak kazandı. 2002-05 yıllarında İsviçre’nin Montreux şehrinde düzenlenen September Musical Festival Orkestrası’na davet edildi. 1998 yılından beri Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olan Selen Akçora, 2006 yılından bu yana da öğretim görevini devam ettirmektedir.
Klasik Gitar
Kağan Korad
KAĞAN KORAD Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Klasik Gitar Sanat Dalı lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarından onur dereceleriyle mezun oldu.
Bilkent Gitar Üçlüsü (1987-1999), Terci-Korad Gitar İkilisi (2000- 2012), Trio Anka, Salman-Korad bandoneon gitar ikilisi gibi üyesi olduğu farklı oda müziği guruplarıyla ve solo olarak Cizre’den Tekirdağ’a tüm yurdu kapsayan konserlerinin yanı sıra Koblenz, Volos, Guitart, Naxos, Miami gibi büyük gitar festivallerinde konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer aldı, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında bir çok ülkede yüzlerce konser verdi. Orkestralarla solist olarak seslendirdiği 20 ye yakın eser arasında mensup olduğu guruplara ithaf edilmiş içinde beş gitar konçertosunun da dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Uluslar arası Volos Festivali 30. Yıl onur ödülü başta olmak üzere alanında çeşitli ödüllere layık görüldü.
Gitarlı guruplar, solo gitar ve gitar orkestra için yaptığı birçok düzenlemeler bulunan Korad’ın Bilkent Gitar Üçlüsüyle (Bilkent Gitar Üçlüsü-Kalan Müzik, 2000) ve Terci Korad ikilisi ve Bilkent Gitar Üçlüsünün canlı kayıtlarını içeren (Akdeniz Renkleri-A.K Müzik, 2008) albümleri bulunmaktadır. Türkiye’de “Bilkent Oda Müziği Günleri” gibi organize ettiği farklı etkinlikler arasında 2006 senesinden bu yana, her sene devam eden 2017 Donizetti “Yılın Klasik Müzik Etkinliği” ödülüne layık görülen Türkiye Gitar Buluşmaları ülkemizde klasik müzik alanında düzenlenen en kapsamlı ve dikkat çeken etkinlikler arasındadır.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde sekiz yıl boyunca bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerini yürütmüştür. Halen aynı bölümde profesör olarak çalışmalarını sürdürmekte ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler yetiştirmektedir.
Müzik Tarihi
Aylin Yılmaz
1992’de Bursa’da doğdu ve altı yaşında piyano çalmaya başladı. 2014’te Bilkent Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalından mezun olduktan sonra Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar’da Müzikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Burada geçirdiği zaman boyunca genel Batı müziği tarihi, popüler ve çağdaş müzik, müzik sosyolojisi, kültürel müzikoloji ve müzik felsefesi ile ilgili konularda çalıştı. 2020’de konser deneyimi ve dinlemenin fenomenolojisi üzerine yazdığı tezini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndü. 2020-22 yılları arasında Ted Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde dersler verdi. Yılmaz, 2022’den bu yana Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlesi olup müzik tarihi ve kültürleri üzerine dersler vermekte, aynı zamanda da piyanist olarak çeşitli etkinlik ve projelerde yer almaktadır.
Kompozisyon
Onur Türkmen
Doç. Dr. / Yüksek Lisans Programları Direktörü / Dekan Yardımcısı
Onur Türkmen’in (1972, Eskişehir) besteciliği iki ayrı kavram etrafında şekillenir. Birincisi Türk müziği makam ve çalgıları üzerine odaklanan Hat, diğeri ise şiir, drama ve ayinin girişik ilişkilerini araştıran Ayinsel Dramadır.
2022 yılından itibaren bu iki yaklaşımı da içeren bir spiritüel akış ortaya koyan Hal isimli bir yeni bir konsept üzerinde çalışmaya başlamıştır. İlk Hal exxi. jahrhundert’in siparişi üzerine yazılmıştır.
Besteci, 2022 yılında librettosunu Şebnem İşigüzel’in yazdığı Gılgamış isimli bir parlando opera bestelemiştir. Bu proje Ernst von Siemens Music Foundation tarafından desteklenmiştir.
Gel isimli orkestra eseri, 2023 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı için gerçekleştirilen bir CD projesi için Howard Griffiths yönetiminde, Deutsche Symphony Orchestra Berlin tarafından kaydedilmiştir.
2018 Donizetti Klasik Müzik ödüllerinde yılın bestecisi ödülünü almıştır. Kemancı Ellen Jewett’in siparişini vererek seslendirdiği solo keman eseri 2019 yılında Naxos Records tarafından yayınlanmıştır.
Bestecinin ilk iki Ayinsel Draması, Sailing to Byzantium ve Songs from a Circle, Yurodny Ensemble (Dublin) ve Diamanda La Berge Dramm (Amsterdam) tarafından seslendirilmiş, Culture Ireland Grant (2015), Art Council of Ireland New Work Award (2019) ve Eduart van Benium Stichting (2018) desteklerini kazanmıştır. “Limon Ağacı” isimli üçüncü ayinsel drama 52. İstanbul Müzik Festivali’nde seslendirilmek üzere İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından sipariş edilmiştir.
University of California Davis (2016), Würzburg Hochschule für Musik (2017), University of Memphis (2020), University of Bristol (2021) gibi kurumlarda müziği üzerine konuşmalar yapmış, ustalık sınıfları vermiştir.
Eserlerinin seslendirildiği etkinlikler arasında Acht Brücken Festivali (2024), Istanbul Music Festivali (2024 and 2008), exxi jahrhundert konserleri (2022 and 2023), Bristol New Music (2022), November Music Festivali (2018), Schiermonnikoog Festival (2018), German Historical Institute International Musicology Congress (2016), Left Coast Chamber Ensemble/ Volti Chorus sezon açılış konseri (2016), Maerz Musik Festivali (2013), Çin Türkiye Görüşmeleri Konserleri (2013), ISCM (2012, Belgium), MUSMA (2012), Schleswig Holstein Festivali (2011), Mediterraneus Projesi(2010), Kreuztanbul (2009) yer alır.
Şarkı kavramı ile Türk Müziği çalgı ve makamlarının yeni müzikte kullanımı üzerine odaklananan NK Ensemble’nin sanat yönetmenidir. Türkmen, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) projesi “Beyond East and West”in iş birlikçisidir.
Türkmen, bestecilik eğitimini önce Berklee College of Music’te ve daha sonra Pieter Snapper ile İlhan Usmanbaş’ın öğrencisi olarak İTÜ MIAM’da almıştır.
Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim üyesi ve dekan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Onur Türkmen Özgeçmiş Eser Örnekleri Linkler:
- https://soundcloud.com/onur-t-rkmen/onur-turkmen-gel-the-video
- https://www.youtube.com/watch?v=BLYNKkpKaSk
- https://www.youtube.com/watch?v=zw3cTCNBGWk
Kompozisyon
Onur Yıldırım
Dr. Öğr. Üyesi / BUSEAM Direktörü
Onur Yıldırım is an Assistant Professor of Music at Bilkent University, where he serves as the director of the Bilkent University Studio for Electroacoustic Music (BUSEAM).
His music has been performed at festivals such as Impuls, ManiFeste, June in Buffalo, Creative Dialogue, the Summer Institute for Contemporary Performance Practice (SICPP), and as part of the Unerhörte Musik and Jeunesse series. Performers of his music include Klangforum Wien, Talea Ensemble, International Contemporary Ensemble, Ensemble Interface, Callithumpian Consort, and Hezarfen Ensemble.
Born in Istanbul, Turkey, Yıldırım holds degrees in composition from Columbia University (D.M.A.), Istanbul Technical University’s MIAM (M.Sc.), and New England Conservatory (B.M.).
Kompozisyon
Ülkemin Akbaş
Öğretim Görevlisi / Kompozisyon Sanat Dalı Koordinatörü
Ülkemin Akbaş Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori-Kompozisyon Bölümü’nden 2004’te mezun oldu. Yüksek lisansını Avusturya’daki Universität für Musik und darstellende Kunst Graz’da çağdaş müziğin önde gelen kompozitörlerinden Beat Furrer ve Klaus Lang’in danışmanlığında tamamladı.
Universität für Musik und darstellende Kunst Wien’de kompozisyon bölümünde postgraduate eğitimini bitiren Akbaş burada da ünlü kompozitör Michael Jarrell ile çalıştı. Besteci ustalık sınıfı eğitimlerini Fransa’daki Acanthes New Music’de Salvatore Sciarrino’nun ve Almanya’daki Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt’ta George Haas’ın danışmanlığında tamamladı. 2014 yılında Viyana Ehrbaar saal’de bir portre konseri düzenleyen kompozitörün “Kar” isimli solo piyano eseri BESOM’un düzenlediği yarışmada üçüncülüğe layık görüldü. Rush isimli bir başka eseri ise Mauricio Kagel Composition Competition’da finale kaldı. Kompozitörün eserleri Avrupa’nın pek çok seçkin müzik topluluğu tarafından seslendirildi. Eserleri son olarak Çin’de yapılan 6’th New Music Week of Shanghai, Romanya’daki International New Music Week Bucharest ve Auditorio Nacional Madrid’de icra edildi.
Besteci’nin çalışmalarını icra eden solist ve orkestralar arasında Matei İochimescu, Ana Topolovic, Alfredo Ovalles, Ensemble XX Jahrhundert, Orquesta sinfonica Neotonarte, Karşıyaka Oda Orkestrası, Bahçeşehir Oda Orkestrası ve Hacettepe Oda Orkestrası yer almaktadır.
2019 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası’nın siparişi üzerine yazdığı Nocturne in Red’ in prömiyeri BSO tarafından gerçekleştirilmiştir. Besteci halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Kompozisyon
Tolga Yayalar
Doç. Dr. / Müzik Bölüm Başkanı / Dekan Yardımcısı
Tolga Yayalar’ın müzikleri ABD, Avrupa, Latin Amerika ve Uzak Doğu’da aralarında Le Nouvel Ensemble Modern, Ensemble FA, Ying Quartet, Alarm Will Sound, The Callithumpian Consort, Chamber Players of the League/ISCM, Orchester National de Lorraine, Adorno Ensemble, Trio Amos, Hezarfen Ensemble, Samual Z. Solomon ve Garth Knox gibi topluluk ve icracılar tarafından seslendirilmiştir. Yine eserleri BeethovenFest, Berlin Festspiele, Ars Electronica, Acanthes, June in Buffalo, New York City Elektroakustik Müzik Festivali, 2. Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri, La Ciudad de las Ideas gibi farklı festivallerde yer almıştır. En son müziklerini bestelediği tiyatro oyunu Dido, İKSV İstanbul Tiyatro Festivalinde seyirci karşısına çıktı.
Aldığı ödüller arasında Donald Aird Memorial, Adelbert Sprague beste ödülü, Blodgett String Quartet Beste ödülü, George Arthur Knight, Millenium Chamber Players yarışma ödülü ve League of Composers/ISCM sayılabilir.
İstanbul doğumlu Tolga Yayalar, besteciliğe başlamadan önce rock ve caz gruplarında elektro gitar çalıyordu. Webern’in müziğiyle tanışmasıyla ilk ciddi çalışmaları diziselliği caz ile birleştirdi. O zamandan beri, doku ve tını her zaman müziğinin merkezinde yer aldı. Temperli sistemin harmonik ve sonik sınırlamalarının üstesinden gelmek için müziği farklı mikrotonalite sistemlerine odaklanır. Armonik seriler, bestelerinin armonik odak noktasını oluştururken, doğu akort sistemlerinin parçalarını da Batı geleneğiyle kaynaştırıyor.
Berklee College of Music’den lisans ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Harvard Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Tolga Yayalar, şu anda Bilkent Üniversitesi’nde kompozisyon ana sanat dalında öğretim üyesidir, aynı zamanda müzik bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevlerinde yürütmektedir.
Müzik Teorisi
Yiğit Aydın
Öğretim Görevlisi / Değişim Programları Koordinatörü / Saygun Merkezi Direktörü
1971 yılında doğdu. Ankara, Marburg (Lahn) ve Frankfurt’ta (Main) bestecilik, müzikbilimleri, orkestra şefliği, sosyoloji ve makine mühendisliği öğrenimi gördü. Müzikleri Türkiye ve Avrupa’da seslendirildi, CD yayınlarında yer aldı. Müzik hakkındaki metinleri Türkiye, Almanya ve Belçika’da süreli yayın makaleleri ya da kitap bölümleri olarak yayınlandı.
Müzikolojik yayınlar (seçme)
Uluslararası atıf indeksli yayınlar (ISI’ya göre)
A. Ergur and Y. Aydın, “Patterns of modernization in Turkish music as indicators of a changing society,“ Musicae Scientiae, year/vol. 9, pp. 89-108 (2005)
Accession Number (ISI): WOS: 000237710500006 / DOI: 10.1177/1029864906010001051
Citation Indexes: Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) and Conference Proceedings Citation Index – Social Science & Humanities (CPCI-SSH)
Y. Aydın, “Bruchlinien – Nach den Zusammenstößen im türkischen Musikleben des 20. Jahrhunderts stehen die heutigen Komponisten des Landes vor einer Vielzahl stilistischer Herausforderungen,“ Neue Zeitschrift für Musik, year/vol. 180, pp. 28-31 (2013)
Accession Number (ISI): WOS: 000323456400006
Citation Index: Arts & Humanities Citation Index (A&HCI)
Diğer uluslararası süreli yayın makalesi
Y. Aydın, “Die Orient-Okzident-Gangway. Polyphone Chorwerke der Neuen Türkischen Musik (Teil 1)“, Praxis Handbuch Chor Leitung, pp. 11/1-11/10. (Stuttgart: 2004)
Kitap bölümleri
Y. Aydın, “Ahmed Adnan Saygun’un Yaşamöyküsü ile Besteci Müzikolog Kimlikleri“, in Biyografya 5 – Ahmed Adnan Saygun, eds. A. Yaraman and A. Ergur, (İstanbul: Bağlam Yayınları, 2004) pp. 21-69.
Y. Aydın, “Rengim Gökmen’le Söyleşi“, in Biyografya 5 – Ahmed Adnan Saygun, eds. A. Yaraman and A. Ergur, (İstanbul: Bağlam Yayınları, 2004) pp. 105-127.
Y. Aydın and A. Ergur “Muammer Sun ile Söyleşi“, in Biyografya 5 – Ahmed Adnan Saygun, eds. A. Yaraman and A. Ergur, (İstanbul: Bağlam Yayınları, 2004) pp. 141-191.
Y. Aydın, “Müziği Yazmak Okumak“, in Hasan Ünal Nalbantoğlu’na Armağan Symbolae in Honorem, eds. Adile Arslan Avar and Devrim Sezer, (İstanbul: İletişim Yayınları, 2008) pp. 551-587.
Y. Aydın, “Muammer Sun: Müzik ve Düşün İnsanı, Eğitimci, Dost, Mentor“, in: Muammer Sun’a Armağan, ed. Sinemis Adige Sun, (Ankara: Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yayınları, 2011) pp. 472-490.
Y. Aydın, “Rauf Yekta Bey’in Doğu ve Batı müzik geleneklerini kıyaslaması ve bu konudaki görüşlerinin Ahmed Adnan Saygun’unkilerle karşılaştırılması“, in: Ahmed Adnan Saygun’a Armağan (expanded 2. edition), ed. Erdoğan Okyay, (Ankara: Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yayınları, 2012) pp. 93-110.
Kontrbas
Burak Noyan
Kontrbas Sanat Dalı Koordinatörü – BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Müzik öğrenimine Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi kontrbas sanat dalında Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısı Hüseyin Menekşe ile devam etti. Okuldaki öğrenimi sırasında Polonya ‘nın Bydgozcy, Fransa’nın Brive, Kazakistan’ın Alma Ata kentlerinde düzenlenen uluslararası müzik festivallerinde görev aldı. Bu okuldaki öğrenimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Kontrbas Sanat Dalı’na burslu olarak kabul edildi. Kontrbas çalışmalarına Adnan Mumayeze ile başladı, Dritan Gani ile sürdürdü. Aynı yıl İspanya’nın Murcia kentinde düzenlenen uluslararası müzik festivalinde görev aldı. Fransa’da düzenlenen Akdeniz Gençlik Senfoni Orkestrası’na iki yıl katıldı. Viyana Filarmoni Orkestrası’nın himayesinde kurulan International Institute Attergau’ya üç yıl üst üste davet edildi. Salzburg Müzik Festivali’nde görev aldı. Buradaki çalışmaları sırasında Donald Runnicles, Christoph Eschenbach, Ricardo Muti gibi dünyaca ünlü şeflerle çalışma fırsatı buldu. Kontrbas çalışmalarını Viyana Filarmoni Orkestrası sanatçısı Prof. Milan Sagat ile devam ettirdi. Bilkent Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini “Yüksek Şeref” derecesi ile tamamladı.
Bir süre Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda kontrbas sanatçısı olarak çalıştıktan sonra Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi oldu. BSO ile dünyanın önde gelen müzik festivali olan Schleswig Holstein Müzik Festivali’ne katıldı. İçlerinde Almanya, Japonya, Fransa, Avusturya, Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Azerbaycan, Polonya gibi ülkelerin bulunduğu birçok yerde sayısız konserlerde görev aldı. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde Koussevitzky’nin Kontrbas Konçertosu’nu seslendirdi. Repertuvarında G. Bottessini, S. Koussevitzky, D. Dragonetti, K. Dittersdorf gibi bestecilerin eserleri yer alan Noyan, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde sayısız resital verdi. Çeşitli topluluklarla Özkan Manav, Hasan Uçarsu, Yiğit Aydın, Tolga Yayalar, Kamran İnce, Turgut Pogün, Tolga Özdemir, Nejat Başeğmezler, Mahir Cetiz gibi çağdaş bestecilerin eserlerini seslendirdi.
İcracılığının yanı sıra Beethoven Festivali (Almanya/Bonn), Ankara Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali, Side Müzik Festivali’nin yürütülmesinde çeşitli görevler aldı. Bir yıl süre ile Ankara Devlet Tiyatroları’nda figüran kontrbas sanatçısı olarak çalıştı. Sanatta yeterlik (doktora) eğitimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi ve Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde kontrbas eğitmenliği görevlerinde bulundu. 2010-14 konser sezonlarında Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Sanat Yönetmenliği Yardımcılığı ve Orkestra Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Noyan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Kontrbas
Dritan Gani
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Dritan Gani Arnavutluk başkenti, Tirana’da doğdu. Müzik eğitimine viyolonsel çalarak başladı, sonrasında ilköğretimini tamamladıktan sonra “Jordan Misja” güzel sanatlar lisesine kontrabasa geçerek devam etti. Öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra “Akademia e Arteve” devlet konservatuvarına birincilikle girmeye hak kazandı. Üniversite yılları sonra gelince diplomasını 1989’ta aldı ve komisyon tarafından son 10 yılın en başarılı öğrencisi olarak değerlendirildi.İş hayatına okuduğu lisede kontrabas öğretmeni ve sanat yönetmeni olarak başladı, aynı zamanda Yaylı Sazlar Gençik orkestrasını yöneterek Yunanistan, Korfu’ya turne düzenlenilmiş ve oldukça beğenilmiştir. Ağustos 1992’de Almanya, Bayreuth şehrinde Uluslararası Gençlik Festivalinde, Senfoni Orkestrasında ve modern müzik ensemble’ında yer aldı. Bu süreç boyunca eşiyle Opera ve Bale Tiyatrosunun salonunda Mayıs 1992’de Bottesini ve Koussevitzky; Aralık 1994’de Hertl ve Dittersdorf’un parçalarından iki resital verdi. Mayıs 1994’de Avusturya’da Grats ve Klagenfurt şehirlerinde ve Slovenya Ljubljana’da, Tirana Yaylı Sazlar Gençlik Orkestrasıyla turneye katıldı. Bir başka önemli etkinlik olarak prömiyer çaldığı parçalarla ve farklı ensemble’larla Çağdaş Müzik Geceleri’ne katıldı. Parçalar: Ngrirje- duo kontrabas trompet- Endri Sina, Agorophobia- trio viyola çello kontrabas- Sokol Shupo (kasım 1994) ve İde Fikse- duo viola kontrabas- Gjon Simoni (kasım 1995). Tirana Yaylı Sazlar Oda Orkestrası ile İtalya’da birçok konserler ve turneler yaptı. Bütün bu solist ve değişik yerlerde geçici oda müziği üyesi olarak zamanın medyasına yansımış, hem gazete hem de televizyonlara bahsedilmiş ve Devlet Televizyonu tarafından kaydedilmiştir. Ayrıca Opera ve Bale Tiyatro Orkestrasıyla ve Radyo Televizyon Senfoni Orkestrasıyla hem Tirana hem de yurtdışına Bari, Roma, Verona, Milano gibi çoğunluğu İtalya olan yerlere gitti. Ocak 1996’da Ankara’ya geldi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakultesinde kontrabas öğretmeni ve orkestra üyesi olarak kabul edildi. Bilkent Senfoni Orkestra ile birlikte İtalya Siena Festivali, Belçika, Portekiz, Japonya, Almanya Schleswig Holstein festivali gibi birçok önemli yerlerde bulundular. 2012 yılında Çankaya Belediyesinin düzenlediği Çağdaş Sanat Merkezi’nde Genç Besteciler Konserine Beste Özçelebi’nin yazdığı Kontrabas ve Piyano Sonatasıyla yer aldı. Sonrasında bir de MSSF Konser Salonunda eşinin ve oğlunun da çaldığı bir aile konseri düzenledi. 2015 yılında Ekim’den Kasım’a kadar ki zaman aralığında bir dizi konser yürüttü. Adolf Mişek’in 60. ölüm yıldönümü münasebetiyle sırasıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi (Ankara,TURKEY), Kırmızı Salon (Priştina,KOSOVA), Sanat Akademisi (Tirana,ARNAVUTLUK) ve Salon 2003 (Eskişehir,TURKİYE) gibi yerlerde eşiyle bütün kontrabas ve piyano sonatalarını seslendirdikleri konserler verdiler. Eylül 2016 BASS2016PRAGUE da düzenlenen Avrupa Kongresinde çalışmalara katıldı ve solist olarak resitaller verdi. 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında İngiltere’deki Somerset Bass Weekend’e misafir sanatçı olarak katılıp, ustalık sınıfı ve solo konserler verdi. 17 Ocak 2018 tarihinde S.Koussevitzky Kontrbas konçertosu Hacettepe Senfoni Orkestrası ve aynı yıl 20 Nisan’da Başkent Akademik Oda Orkestrası solist olarak konserler verdi. Temmuz 2018’de BASS2018LUCCA/İTALYA Avrupa Kongresinde birçok resital verip, oda müziği gruplarına çalışarak katıldı. 30 Ekim’de Çağdaş Sanatlar Merkezinde, 7 Kasım’da ise Mozart Evi’nde eşiyle beraber resital konserleri verdi ve 15 Kasım’da yılın son konseri olarak Bilkent Konser Salonunda kontrbas, soprano ve piyanodan oluşan bir oda müziği dinletisi sundu. 2019’da oda müziği türünde 2 farklı projede yer aldı. 8 Nisan’da Eskişehir’de, 10’unda Mozart Evi’nde bütün yaylı sazları içeren konserler verdi. Leonardo Da Vinci’nin ölüm yıldönümünü anmak için David Heyes tarafından oluşturulan proje kapsamında, 2 Mayıs’ta Somerset/İngiltere’de, 19 Eylül’de Tirana/Arnavutluk’ta, 21 Ekim’de Çağdaş Sanatlar Merkezi ve 23’de Mozart Evi’nde ANKARA konserler gerçekleştirdi. 10 Aralık 2020 tarihinde “Bilkent Senfoni Dijital” platformunda Solist olarak K.D von Dittersdorf kontrbas konçerto Bilkent Senfoni Orkestra ile beraber konser vermiştir. Pandemi sonucunda 10 Temmuz 2021 ‘Yüzyıllar Boyunca’ başlığıyla Bilkent Salonunda Flüt, Viola ve Kontrbas eserleriyle Trio oda müziği online konserini veriyor. Aynı yılın Ağustos ayında ‘Profesionel’ kategoride ikincilik ödülünü kazanan MEDICI Uluslararasi Müzik Yarışmasına katılır. Ikili, Üçlü, Dörtlüler için Oda Müziği çalışmalarıyla 25 Ocak 2022’de CSO ADA ANKARA’da (Mavi Salon) ‘Tekrar Birlikte’ başlıklı konseri veriyor. Duo Melody (Dritan ve Serklana GANI), Nisan 2023’te Ankara Emre Şen Müzik Akademisi’nde Barok’tan Çağdaş’a uzanan bir programla gerçekleştirilen resital konserinin adıdır ve Haziran 2023’te Cumhurbaşkanliği Senfoni Orkestrası Tarihi Salonunda, Başkent Oda Orkestrası ile solist olarak J.Vanhal’in kontrbas ve orkestra için konseri sahneye çikti. Tüm konser etkinlikleri ve birçok kaydı YouTube’daki @dritangani sayfasından takip edilebilir. Kontrbas ‘Martin Penning 2017’ Gamba modeliyle çalıyor. Öğretmen olarak öğrencileri lise, lisans, yüksek lisans, sanata yeterlilikte yol göstermiştir. European Society of Bassists’e üyeliği olan Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde orkestra sanatçısı ve hoca olarak görevlerine devam etmektedir.
Kontrbas
Sergey Margulis
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Özbekistan’da doğdu. Taşkent Konservatuvarı’ndan 1993 yılında “En Başarılı Müzisyen” ödülü alarak mezun oldu. 1992 yılında SSCB Yaylı Çalgılar Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. 1989-93 yılları arasında Özbekistan Televizyonu Oda Orkestrası ve Özbekistan Solistleri Oda Orkestrası’nda çalıştı. Pek çok orkestra eşliğinde konser, resital ve oda müziği konserleri verdi. Sergey Margulis 1993 yılından bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası kontrbas grup şefi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisidir.
Kontrbas
Zurab Tsitsuashvili
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Zurab Tsitsuashvili 1991 yılında Tiflis Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümünden mezun oldu. 1993 yılında lisansüstü eğitimini Prof. V. Gogoberidze’nin sınıfında tamamladı. 1987-93 yılları arasında pedagoji eğitimi aldı. Öğrencilik yıllarında birçok solo konser verdi.
Gürcistan Devlet Senfoni Orkestrası, Tiflis Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Tiflis Devlet Oda Orkestrasında görev aldı. 1993-96 yıllarında Ankara Devlet Opera ve Balesinde görev yaptı. 1997’den beri Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir. 2005’e kadar grup şef yardımcılığı görevini de yürütmüştür.
Korno
Hasan Erim Hacat
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
1991 yılında doğan Hasan Erim Hacat, müzik öğrenimine babası ile başladı. 2002′ de Ankara Devlet Konservatuvarı’ nda Korno sınıfına girmeye hak kazandı. Erol Gömürgen ve Bekir Çamcı ile çalışmalarına başlayan Hacat, başarılarından dolayı sınıf atlayarak 2011′ de mezun oldu. 2012’de Bilkent Senfoni Orkestra’sının açmış olduğu sınavı kazanarak Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olmuştur. 2014 yılında Hannover Müzik Yüksek Okulu’nda Yüksek Lisans programına kabul edilmiş ve bu programı 2016 yılında başarılı bir şekilde bitirip mezun olmuştur. Halen görevine Bilkent Senfoni Orkestrasında devam etmektedir.
Korno
Mustafa Kaplan
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Kaplan, 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Elhan Raustemov’un korno sınıfına kabul edilmiştir ve ilerleyen yıllarda Trakya Üniversitesi’nin düzenlediği “Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği” yarışmasında “Mansiyon, İkincilik ve Birincilik” ödülleri kazanmıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Mahir Çakar’ın, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Kış Okulu’nda M. Cem Akçora’nın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda Stefan Dohr ve Radovan Vlatkovic’in, Bilkent Üniversitesi’nde ise Radek Baborak ve Marie Luise Neunecker’in ustalık sınıflarına katılmıştır.
2008 yılından itibaren; Budapeşte “ANİMA MUSİCAE” Oda Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Orchestra’Sion, Orkestra Akademik Başkent, Türk-Yunan Gençlik Orkestrası, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası, Limak Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Camerata Royal Concertgebouw Orkestrası (Camerata RCO) ile misafir sanatçı olarak, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile solist olarak yurt içi ve yurt dışında sayısız konserlerde, projelerde ve festivallerde yer almıştır.
Bugüne kadar; Cemi’i Can Deliorman, İbrahim Yazıcı, Can Okan, Cem Mansur, Rengim Gökmen, Işın Metin, Patrick Souillot, Michael Rafferty, Thiago Tiberio, Alessandro Cedrone, Mikhail Kirchoff, Roberto Gianola, Ferenc Gabor, David Reitz, Zdravko Lazarov, Adrian Prabava, Sebastian Perlowski, Diego Matheuz, Miquel Ortega, Gergely Madaras, Christoph Mathias Mueller, Pablo Rus Broseta, Christoph Poppen, Michael Maciaszczyk, Adrien Perruchon, Pierre Bleuse, Howard Griffiths, Tito Ceccherini, Ayrton Desimpelaere, Sascha Goetzel ve Gürer Aykal gibi çok sayıda ünlü şefler ile çalışmıştır.
Dünyaca ünlü bir festival olan ve müzik direktörlüğünü Gianandrea Noseda’nın yaptığı Tsinandali Festivali’nde, 2019 yılında ilki düzenlenen Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası’na davet edilmiştir ve Gianandrea Noseda, Jukka-Pekka Saraste, Omer Meir Wellber, Lahav Shani, Yuja Wang ve Mischa Maisky ile çalışma fırsatı bulmuştur.
Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, M. Cem Akçora ‘nın sınıfından “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak mezun olmuştur ve yüksek lisans eğitimine de aynı kurumda devam etmektedir.
Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak öğrenci yetiştirmekte ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nda “Korno Grup Şefi” olarak görevini sürdürmektedir.
Korrepetisyon, Piyano Edebiyatı
Belinda Chen
Amerikalı piyanist Dr. Belinda Chen, Washington D.C. (ABD)’deki Kennedy Center’ın Millennium Sahnesi, Catania (İtalya)’daki Teatro Massimio Vincenzo Bellini, Savannah (ABD)’daki Uluslararası Ticaret ve Konvansiyon Merkezi ve Osaka (Japonya)’daki Uluslararası Evi gibi mekanlarda sahne almıştır. İtalya’daki Bellini Senfoni Orkestrası ve ABD’deki Frost Senfoni Orkestrası ile solist olarak performans sergilemiştir. Dr. Chen, AmicaFest Konçerto Yarışmasını (Catania, İtalya) ve Frost Senfoni Orkestrası Konçerto Yarışmasını (Coral Gables, ABD) kazanmıştır. Ayrıca, New York, ABD’deki 11. yıllık 1000 Adalar Uluslararası Gençler Chopin Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanmış, Washington Uluslararası Piyano Festivali Yarışması ve 17. Osaka Uluslararası Müzik Yarışması’nda ise finalist olmuştur.
Solo piyano kariyerinin yanı sıra, Dr. Chen aynı zamanda oda müziği alanında büyük bir hevesle çalışmış ve ABD ile Japonya’da çeşitli oda müziği projelerinde vokalistler ve enstrümantalistlerle birlikte performans sergilemiştir. Ayrıca, ABD genelinde profesyonel müzik tiyatrosu şirketleri için piyanist olarak görev yapmıştır.
Dr. Chen, lisans ve yüksek lisans eğitimini Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuvarı’nda tamamlamıştır. Peabody’de Leslie C. Oursler Piyano Müziği Bursu, Norman J. ve Sarah J. Groves Bursu ve Leo B. Swinderman Yıllık Piyano Ödülü’nün sahibi olmuştur. Piyano Performansı alanındaki DMA derecesini Müzikoloji yan dalı ile Miami Üniversitesi Frost Müzik Okulu’nda tamamlamış ve piyano bölümünde öğretim asistanı olarak görev yapmıştır.
Öğretim ve sahne görevlerine ek olarak, Dr. Chen aynı zamanda bir yazar ve editördür. Müzik ile edebiyat arasındaki ilişki özellikle ilgisini çekmekte olup bu konuyla ilgili birçok makale yazmaktadır.
Korrepetisyon
Gülnara Bahşiş
Özbekistan’da doğdu. İlköğretim ve liseyi Taşkent’te bitirdi. 1970 Taşkent Devlet Konservatuar’ına girdi ve 1975 senesinde mezun oldu. 1977-1989 yılları arasında piyano öğretmeni olarak Taşkent Devlet Konservatuar’ında görevini yürüttü. 1979-1983 yılları arasında aynı konservatuarda yüksek lisansını tamamladı. Bu yıllar arasında korrepetitör olarak birçok konserler ve resitaller verdi. Çeşitli bestecilerin eserlerini çalmasının yanı sıra özel olarak Bach’ın 48 Prelude- Fugue’den oluşan eserini çalmıştır. 1989-2004 ve 2010-2016 senelerinde Simferopol Music College’da piyano öğretmeni ve korrepetitör olarak çalıştı. Korrepetitör olarak Ukrayna’nın Harkor, Donetsk, Kiev ve diğer şehirlerinde yarışmalara katıldı. 2012 senesinde İsviçre’de düzenlenen festivalde konserler verdi. 2004-2010 yılları arasında Selçuk Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Devlet Konservatuarlarında çalıştı. 2004-2005 yılları arasında resitaller verdi ve S.Ü. orkestrasıyla birlikte J.S.BACH’ın piyano konçertosunu seslendirdi. 2015 yılından itibaren Bilkent Üniversitesi’nde korrepetitör olarak çalışmaktadır.
Korrepetisyon
Melis Pınar
1994 yılında Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine 2000 yılında Amine AYGİSTOVA ile başladı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Piyano Bölümünü birincilikle kazanarak Zarema SAFAROVA’nın sınıfına burslu olarak kabul edildi. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Piyano Bölümünü kazanarak çalışmalarını önce Prof. Demet AKKILIÇ daha sonra da Yrd. Doç. Sibel ÖZGÜN ile sürdürdü. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında başladığı Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Yrd. Doç. Sibel ÖZGÜN’ün Piyano sınıfından “Yüksek Şeref Derecesi” alarak mezun oldu.
Eğitimi süresince, İlya SİROTİN, Tayfun BOZOK, Doç. Kerem AYKAL, Garbis ATMACAYAN, Prof. Reyyan YÜCELEN BAŞARAN ile oda müziği çalışmalarında bulundu. Bugüne kadar Amerika, Avusturya, Almanya ve Türkiye’de Edna GOLANDSKY, Atanas KURTEV, Lilly DORFMAN, Daniel POLLACK, Gülsin ONAY, Jean-Marc Luisada ve Prof. Gülnara AZİZ gibi önemli piyanistlerin ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Avusturya ve Almanya’da konserler verdi. Halen Hacettepe Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi bünyesinde konserlerler vermektedir. 2020 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladığı Sanatta Yeterlilik eğitimine Prof. Gökhan AYBULUS ve Doç. Ayşe Özlem AKDENİZ ile devam etmekte olan Melis Pınar, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Korrepetitör olarak görevlerini sürdürmektedir.
Korrepetisyon
Hamida Rzayeva
1993 yılında Azerbaycan Bakü’de doğdu. 1999-2010 yılları arasında Bakü’de Bül-bül Müzik Okulu’nda okudu. 2008 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Genç Yetenek Bursu” almıştır.
2014 yılında Bakü Müzik Akademisi Piyano Bölümü’nden dereceyle mezun oldu. Azerbaycan, Bulgaristan ve Slovenya’da uluslararası yarışmalara katıldı, ustalık sınıflarına katıldı, dereceler aldı.
2014 Aralık ayından bu yana Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde ve Müzik Hazırlık Okulu’nda yardımcı piyano ve eşlik dersleri, 2015 yılından bu yana EME-YZM ve Yetişkinler Programında piyano ve eşlik dersi vermektedir.
Tofiq Shikhiyev
1993 yılında Bakü’de doğdu. 7 yaşında piyano çalmaya başladı. Lisans eğitimini Bakü Müzik Akademisi’nde Prof. Abbasguliyev’in sınıfında, lisanüstü eğitimini ise yine aynı okulda Prof. Ferhad Bedelbeyli’nin sınıfında şeref öğrencisi olarak tamamladı. Avusturya ve Almanya’da Siegfried Mauser, Andreas Frölich, İlja Scheps ve Boris Berezovski gibi ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu. İtalya, İspanya, Türkiye, Amerika ve Fransa’daki uluslararası yarışmalarda 4 Gran pri, 3 Birincilik, 2 ikincilik kazandı. Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İtalya, Yunanistan, Malta, Finlandiya, Türkiye’de konserler verdi.
Kulak Eğitimi
Arzu Kıncal
1997 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori-Kompozisyon Sanat Dalı’na kabul edildi. Lisans eğitimi süresince Elhan Bakihanov ile kompozisyon, Hakan Kalkan ile orkestra şefliği, Elena Puşkova Hristova ile koro şefliği çalıştı. 2001 yılında, Prof. Odette Gartenlaub’un gerçekleştirdiği “Müzikal Formasyon” kursuna katıldı. Mezun olduğu 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde başladığı Yüksek Lisans eğitimini 2007 yılında tamamladı. Yüksek Lisans eğitimi boyunca Elena Puşkova Hristova ile koro şefliği, Doç. Işın Metin ile kompozisyon çalışmaları yaptı. 2003-2008 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Kulak Eğitimi dersi eğitmenliği ve Erken Müzik Eğitimi Programı Kulak Eğitimi Dersleri Koordinatörlüğü yaptı. 2021 yılından itibaren aynı Fakülte bünyesinde Kulak Eğitimi öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.
Kulak Eğitimi, Koro
Hilal Bıçaklar
Öğretmen
1991 Antalya doğumlu olan Hilal Bıçaklar ilk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladı. 8 yaşında piyano çalmaya başlayarak müzik hayatına ilk adımını attı. İlkokul, ortaokul ve lise döneminde çeşitli piyano konserlerinde yer aldı. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera – Şan Ana Sanat Dalı’na burslu olarak kabul edildi ve şan eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Meral Gökoğlu ile başladı. 2017 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladığı sene Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Performans Tezli Yüksek Lisans programına kabul edildi ve 2020 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
Eğitim hayatı süresince birçok resital verdi ve sınıf konserlerinde yer aldı. Michéle Crider’in, Pervin Çakar’ın, Profesör Helge Dorsch’un, Tiziana Scandaletti’nin ve Eleonore Marguerre’in ustalık sınıflarına katıldı. Bilkent Gençlik Korosu ile orkestralı konserlerde etkin görev aldı.
2013 yılından beri Bilkent Üniversitesi Erken Müzik-Yarı Zamanlı ve Yetişkinler Programı’nda solfej ve koro eğitmenliği yapmaktadır. 2018 yılından itibaren de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi’nde koro ve kulak eğitimi dersleri vermektedir. Saygun Filarmoni Korosu, KoroTürkiye ve Muammer Sun Koroları’nda korist olan Hilal Bıçaklar, Dr. Atilla Çağdaş Değer ile şeflik çalışmalarını sürdürmekte ve üyesi olduğu MÜZED Muammer Sun Koroları’nda şan eğitmenliği ve yardımcı şeflik yapmaktadır.
Kulak Eğitimi
Nadezda Babataş
Kulak Eğitimi Koordinatörü – Öğretim Görevlisi
2007 yılında Moskova Tchaikovsky Konservatuvarı Müzik Teorisi ve Tarihi Fakültesi lisans ve yüksek lisans programlarından, 2010 yılında doktora programından mezun olmuştur. Kariyeri süresince farklı bilim ve sanat projelerine katkıda bulunmuştur. 2002-07 yılları arasında Moskova Uluslararası Paganini Keman Yarışması organizasyon ekibinde yer almıştır. 2007-13 yılları arasında Shostakovich’in Arşivi’nin yürüttüğü D. Shostakovich’in Hayatının ve Yapıtlarının Kroniği projesinde araştırmacı; 2007-13 yılları arasında Bolşoy Tiyatrosu Ansiklopedisi projesinde makale yazarı olarak görev almıştır. 2010-13 yılları arasında öğretim üyesi ve yönetici olarak Moskova Merkez Müzik Okulu’nda (Central Music School) çalışmıştır. 20. yüzyılın en önemli Rus bestecilerinden biri olan Prokofiev hakkındaki araştırmaları 2008 yılında S. Prokofiev’in Gerçek Adamın Hikâyesi: 60 sene sonra (“The Story of a Real Man” by S. Prokofiev: 60 years later) ismi ile kitap olarak basılmıştır (Bilkent Kütüphanesi, MT 100. P8557 L63 2008). Rus ve Sovyet Müziği alanlarında akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Kitap:
Lobacheva N., S. Prokofiev’in “Gerçek Adamın Hikâyesi”: 60 sene sonra. Moskova, 2008. – 248 s.
Yayınlanmış Makaleleri:
Lobacheva N.A., “Gerçek Adamın Hikayesi”: S.S. Prokofiev’in Geç Döneminin Tarzı Hakkında Birkaç Gözlem // Müzik Bilimi: Söz Genç Bilim Adamlarında, Kazan Devlet Konservatuvarı, 2009. S.139-159. (Rusça)
Lobacheva N.A., “Kamarinskaya”: Kemikler Üzerinde Dans // Müzik Hayatı, 2009, No.10 (Rusça)
Lobacheva N.A., Kazak Tema Üzerinde Çeşitleme: “Han Buzay” İsimli S. Prokofiev’in Gerçekleştirilmemiş Operası Hakkında // Moskova Konservatuvarın Bilimsel Habercisi, 2010, No.1. – S.154-167
(Rusça, internet sayfası: http://nv.mosconsv.ru/wp-content/media/11_lobachiova_nadezhda.pdf)
Lobacheva N.A., Prokofiev Okuyor // Müzik Akademisi. 2008, No.4. P.63-69 (Rusça).
2. basım: Lobacheva N., Prokofiev the Reader // Three Oranges. No.19, may 2010. P.15-19 (İngilizce, internet sayfası: http://www.sprkfv.net/journal/three19/prokofievthereader.html).
Lobacheva N.A., “Bir Sovyet Süjesi Üzerine bir Opera Yazmak İsterim…”: “Uzak Denizler” İsimli S. Prokofiev’in Gerçekleştirilmemiş Operası Hakkında, Müzikoloji, 2010, No.1. – S.33-40 (Rusça)
2. basım: Lobacheva N., Prokofiev’s Unfinished Opera Distant Seas // Three Oranges. No.21, may 2011. P.26-30 (İngilizce, internet sayfası: http://www.sprkfv.net/journal/three21/distantseas.html)
Vlasova E.S., Lobacheva N., “…Başka Bir İş Hayal Edemiyorum”: L. Mazel’in Mektuplarından // Müzik Akademisi, 2007, No.3, S.114-116.
Konferans Yayınları:
Lobacheva N.A., S.S. Prokofiev’in “Gerçek Adamın Hikayesi”: Zaman ile Yarış // A. Kandinski Anısına Bilimsel Dersler: Bilimsel Konferans Materyalleri. – Moskova P.I. Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı Bilimsel Çalışmaları, 59. Bölüm. Moskova, 2007. – S.272-284. (Rusça).
Lobacheva N.A., S.S. Prokofiev’in Opera Tiyatrosu: Süjeden Opera Planına // S.S. Prokofiev. Doğumun 125. Yıldönümü. Mektuplar, Belgeler, Makaleler, Hatıralar. Ed. E.S. Vlasova. Moskova, 2016. – s. 246-263.
Babatas N., S.S. Prokofiev’in savaş şarkıları op. 89. Nisan 2015, Moskova P.I. Tchaikovsky Devlet Konservatuvarın “Zaferin 70. Yıldönümüne” isimli konferansında sunulmuştur, yayında.
Kulak Eğitimi
Nino Skhvitaridze
Öğretim Görevlisi
Nino Skhvitaridze Gürcistan Batum şehrinde doğdu (25.03.1961). 1967-1980 yılları arasında Batum Z. Paliashvili Müzik Koleji’nde piyano ve kompozisyon dallarında besteci Bardanashvili J. Lilienbach T.E, Lesevitskaya ve öteki değerli hocalar ile çalıştı. Kolej’den üstün başarı ile mezun olduktan sonra 1981’de Tiflis V. Saradjishvili Devlet Konservatuvarı’nda Müzikoloji Fakültesi’ne girdi. Tiflis, Kiyev, Prag, Moskova, Leningrad (St.Petersburg)’da özellikle 20. yüzyıl müziği konuları üzerine yoğunlaşarak konferanslara, sempozyumlara katıldıktan, kendi ve çeşitli bestecilerin eserlerinden oluşan konserlerini verdikten sonra 1986 yılında Tiflis Devlet Konservatuvarı’nın Müzikoloji Fakültesi’nden “üstün başarı” ile mezun oldu. Mezuniyet tezini (Master’s Degree) Alban Berg’in “Wozzeck” operası inceleme üzerine yazdı.
1993-1997 yılları arasında eğitimine ünlü bestecilerin sınıflarında devam etti ve Tiflis Devlet Konservatuvarı’nın Kompozisyon Fakültesi’nden “üstün başarı” ile mezun oldu. Nino Skhvitaridze’nin başlıca eserleri arasında birçok senfoni orkestra, oda orkestrası, karma korosu, yaylı sazlar dörtlüsü, piyano, klarinet vb. çeşitli enstrümanlar ve şan için yazılmış olan eserler bulunur.
1999 yılından beri İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
Kulak Eğitimi
Özge Işıksalan
2009 yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümünden başarı ile mezun oldu. Aynı üniversitede 2014 yılında kompozisyon üzerine yüksek lisansını, “György Ligeti’nin Orkestra Eseri Lontano’nun 20. yy Sonlarına Ait Kompozisyon Teknikleri ve Müzik Dilinin İncelenmesi” adlı tez ile tamamladı. 2015-2019 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık Okulu’nda yarı zamanlı olarak Kulak Eğitimi Dersleri verdi. 2018 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Müzik Bilimleri’nde başladığı doktora programına halen devam etmektedir.
“Yayınlar:
Minikler için Müzik Teorisi-1. ISBN: 978-605-4957-35-4″
Obua
Ogün Koyunoğlu
Ankara’da doğan obua sanatçısı Ogün Koyunoğlu; müzik yolculuğuna henüz 4 yaşındayken, Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Bölümü Eğitim Programı kapsamında piyano ile başladı. 2011 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda, Meral Vural Leblebicioğlu’nun obua sınıfına kabul edildi. Üstün başarılar göstererek bir sene erken bitirdiği lise öğrenimi sonrasında lisans eğitimini de aynı kurum çatısı altında “Yüksek Onur Ögrencisi” olarak tamamladı. Ayrıca lisans eğitimi süresince Erasmus programı kapsamında Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” Leipzig’te Prof. Nick Deutsch ile çalıştı. Bu eğitim esnasında, Domenico Orlando, Juri Vallentin, Viktor Aviat, Gundel Jannemann-Fischer, Qing Lin gibi Avrupa’nın önde gelen müzisyenleriyle de çalışma imkanı yakaladı.
2018 ve 2019 sezonlarında Hacettepe Gençlik Orkestrası ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak çaldı. Bunları 2020 sezonunda AGSO Nefesli Beslisi ile yaptığı konserler izledi. Yine 2020 yılında İnönü Vakfı ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı işbirliği ile düzenlenen “Harika Çocuklar Yasası İzinde” başlıklı “Pembe Köşk Gençlik Konseri” projesinde yılın genç yeteneği seçildi ve İdil Biret ile aynı sahneyi paylaşarak resital verdi. Bilkent Senfoni Orkestrası’nın 2022-2023 sezonunda Mozart Obua Konçertosu’nu şef Tito Ceccherini ile seslendirdi.
Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile Avrupa turnelerine katıldı. Bu turneler kapsamında Berlin Konzerthaus, Prag Smetana Hall, Budapeşte Pesti Vigado Hall, Pecs Kodaly Center, Bratislava Slovak Radio Hall,İstanbul Zorlu Center, İstanbul Grand Pera, İstanbul Milli Reasürans, Varşova Ulusal Filarmoni Salonu, Wien ORF Radiokulturhaus gibi salonlarda konserler verdi ve Berlin Young Euro Classics Festivaline katıldı.
Eğitim hayatı ve konser çalışmalarına paralel olarak Evaristo Casonato, Lorenzo Massala ve Jonathan Kelly’in ustalık sınıfına katıldı ve Caspi Art Uluslararası Sanat Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans çalışmalarına devam etmekte olan Ogün Koyunoğlu, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde genç obuacılar yetiştirmekte ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nda “Obua Grup Şefi” görevini sürdürmektedir.
Obua
Viktoriya Tokdemir
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Adım Viktoriya Tokdemir, 9 Mayıs 1964 doğumluyum. Eğitimimi 1971-1982 yılları arasında Taşkent’te bulunan Uspenski Müzik Okulu’nda aldım. 1982’den 1987’ye kadar eğitimimi Gnessin Rus Müzik Akademisi’nde aldım. Yine Gnessin Rus Müzik Akademisi’nde 1986’dan 1991’e kadar Orkestra bölümünde çalıştım. Aynı zamanda genç yetişkinlere pedagog olarak çalışıyordum. 1991’den 1993’e kadar Özbekistan Ulusal Senfonik Orkestrası’nda çalıştım ve Orkestranın Opera alt bölümündeki mesleğimin yanı sıra “Glier Müzik Okulu”nda Obua dersleri verdim. 1993 yılından günümüze Bilkent Senfoni Orkestrası’nda Obuaist olarak görev yapmaktayım.
Obua
Violeta Lupu
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Eğitimini Romanya’da Octav Bancila Müzik Lisesi ve George Enescu Müzik Akademisi’nde tamamlayan Violeta Elena Lupu, solo obua ve pedagoji üzerine diplomasını Bayreuth- Almanya’da aldı. Konser kayıtları 4 CD “OLYMPIA” London: Symphonies from K. Ditters von Dittersdorf, M. Haydn and Pichl; Romanya: Radyo-TV; Bilkent Senfoni Orkestrası: L. van Beethoven, Fr. Liszt, J. Haydn, J.Strauss, C.M. von Weber, J. Brahms, M. Ravel, Bach, Vivaldi, Rossini, Mozart, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Stravinsky, Mahler, Bruckner, Chausson, Debussy, Faure, Enescu olarak sıralanabilir.
Görev aldığı konserler arasında Bacau, Botoşani, Cluj, Oradea, Timişoara, Bükreş (Romanya); Roma, Milano, Brescia, Parma, Napoli, Floransa, Palermo, Mazara del Vallo, Torino (İtalya); Rennes, Paris, Marsilya, Nice (Fransa); Köln, Düsseldorf, Bamberg, Hamburg, Lübeck, Kiel, Berlin, Bonn (Almanya); Sion, Lozan, Bern, Zürih (İsviçre); İzmir, İstanbul, Antalya, Ankara, Mersin, Erzurum (Türkiye) yer almaktadır. Katıldığı festivaller arasında Enescu Music Festival, İstanbul Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali, Bodrum Müzik Festivali, Ankara Müzik Festivali, Schleswig-Holstein Music Festival sayılabilir. Performans sergilediği bu konserler Gürer Aykal, Ion Marin, Gennady Rozhdestvensky, Vladimir Fedoseyev, Neeme Järvi, Işın Metin, Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Massimo Freccia, Jean Fournet, Howard Griffiths, Peter Gülke, Ernest Martinez İzguierdo, Nello Santi, Emil Tabakov, Yoel Levi, Vladimir Aschenazy gibi dünyaca ünlü orkestra şefleri tarafından yönetilmiştir. Lupu’nun almış olduğu ödüller arasında Bükreş, Iaşi, Constanta, Cluj, Timisoara (Romanya); Bayreuth (Almanya) Oda Müziği sayılabilir. Repertuvarı Jianu, Herman, Taranu, Albinoni, Bach, Cimarosa, Corelli, Handel, Haydn, Hummel, Krommer, Marcello, Mozart, Strauss, Vivaldi, Telemann, Bozza, Britten, Pasculli, Saint-Saens, Schumann ve Poulenc’in eserlerinden oluşmaktadır.
Violeta Elena Lupu Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Orkestra Şefliği
Işın Metin
Doç. Dr.
Işın Metin müzik eğitimine İstanbul’da başladı, 1987 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne kabul edildi, seçkin sanatçılarla kompozisyon ve orkestra şefliği alanlarında çalıştı, 2001 yılında sanatta yeterlik derecesi ile mezun oldu.
Sanatçı Türkiye’de ve yurt dışında seçkin konser salonlarında dinleyiciler ile buluştu. Bilkent Senfoni (sanat yönetmeni ve şefi 2004-14), Macaristan ve Şili Ulusal Filarmoni Orkestraları, Türk Devlet Senfoni Orkestraları, Lizbon Metropolitana, Meksika Guanajuato ve İspanya Murcia Senfoni Orkestraları ile Moskova “Novo Rossiya”, Atina, Selanik, Kiev, Lemberg, Tiran, Odessa, Dniepr, Kluj Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası (kurucu danışman şef, 2001-02), Bilkent Gençlik, Dünya Gençlik ve Türk – Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası (kurucu şef, 2008-10) ile Kotorart, Bakü, Viyana ve Münih Oda Orkestraları ile çalıştı. Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli, Wroclaw Filarmoni, Bulgaristan Devlet Festival, Lisbon ESML Koroları ile Opera Nuovo ve Yunanistan Ulusal Operası’nı konser ve opera temsillerinde yönetti.
Daimi şefi olduğu orkestralar ve konuk şef olarak davet edildiği topluluklarla 20’den fazla ülkede 200’ü aşkın konser yöneten sanatçı, Almanya Schleswig-Holstein 2011, 7. Montenegro Kotorart, 29. İstanbul, 25-30 Ankara, 9-12 Mersin, 1. D-Marin, 7. ve 9. Eklisia Uluslararası Müzik Festivallerinde yer aldı. Son olarak BeethovenFest Orkestra Kampusu 2014’de Bonn Beethoven Halle’de, Beethoven’in 9. Korolu Senfoni’sini yönetti.
Konser ve kayıtlarında dinleyiciye çeşitlilik sunmaya özen gösteren sanatçının yorumladığı geniş repertuvarda Beethoven, Brahms, Schumann ve Tchaikovsky gibi bestecilerin tüm senfonileri, yirminci yüzyıl eserleri ile Mahler ve Shostakovich’in büyük eserleri dikkat çekmekte. Mahler’in 10. Senfoni’sinin Türkiye prömiyerini sunan Metin, bestecinin ihtişamlı yapıtı 8 numaralı Binler Senfonisi’ni yöneten ilk ve tek Türk orkestra şefi. Vokal repertuvara da önem veren sanatçı, Donizetti ve Puccini’nin operaları ile Orff, Mozart ve Saygun’un oratoryolarını yönetti. Özellikle uluslararası ve yurt dışı etkinliklerde ilk kuşaktan günümüze Türk bestecilerinin eserlerini sergilemeye önem veren sanatçı birçok prömiyer gerçekleştirdi.
Metin’in yönettiği konserler hakkında basında yer alan kritiklerde “sağduyulu ve incelikli yorum”, “saydam müzikal doku”, “zengin renk yelpazesi”, “tını sihri, güçlü ve büyük ton”, “zarif, duygusal, içten” ve “dinç, yüksek temperemanlı performans” gibi nitelemeler yer almakta.
Metin ulusal ve uluslararası sanat ve eğitim kurumlarında idari görevlerde bulundu. Konser, kayıt ve yayın etkinliklerinde sanat yönetmenliği yaptı, radyo ve televizyonda sanat ve eğitim içerikli programlar yaptı. Başarıları, müzik eğitimine ve müzik beğenisinin geniş kitlelere yayılmasına katkılarından ötürü, Sevda Cenap And Müzik Vakfı “Gümüş Madalya”sı ve Mersin
Uluslararası Müzik Festivali “Hanri Atat” ödülleriyle takdir edildi, Bilkent Senfoni ile birlikte Türkiye Milli Komitesince UNICEF İyi Niyet Elçisi ilan edildi.
Piyano
Barno Haknazarova
Öğretim Görevlisi
Barno Haknazarova, Uspenskiy Müzik Okulu’nda saygın profesör Tamara Afanasievna Popovich’in sınıfından ve Taşkent Devlet Konservatuarı’nda Profesör Gekelman’ın (asistanlık-staj) sınıfından mezun oldu.
Haknazarova, Berlin Hanns Eisler’de piyanist diploması ve 2005 yılında Leipzig Konservatuarı’nda yüksek lisans eğitimi aldı.
Barno Haknazarova, Uspenskiy özel müzik okulunda başladığı öğretim faaliyetlerine Taşkent Devlet Konservatuarı’nda devam etti. Kuala Lumpur Malezya Putra Üniversitesi, Berlin Konservatuvarı ve Berlin Müzik Okulu’nda öğretmenlik görevleri üstlendi. Şu an Bilkent Üniversitesi Müzik Bölümü’nde piyano eğitmenidir.
Ödüller
1991-Orta Asya ve Kazakistan Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülü
1992- Cumhuriyet Odalararası topluluklar yarışmalarının ilk ödülü (Taşkent)
1997- Macao’daki Vianna da Motta Uluslararası Piyano Yarışması’nı kazandı (Portekiz)
2001- Uluslararası Bach Yarışması’nı kazandı (Leipzig)
2005- Reger Yarışması’nda üçüncülük ödülünü aldı (Almanya)
Konserler
Solo ve oda konserleri ile birlikte, Özbekistan’ın ulusal senfoni orkestraları, Kazakistan, Kırgızistan, Berlin Senfoni Orkestrası, Jena Filarmoni Orkestrası (Almanya), Saksonija Aue Senfoni Orkestrası.
Piyano
Gamze Kırtıl
Öğretim Görevlisi
Piyano eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Tulga Cetiz ile başladı. Yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdürdü. Mezuniyetinin ardından Fransa’daki Conservatoire National de Musique, Dans et d’Art Dramatique/ Perpignan Konservatuvarı’na burslu olarak kabul edildi. Marie-Christine Guichot ile piyano, M.C. Sala ile viola da gamba, Michel Leford ile oda müziği çalıştı. İki yıllık superieur eğitimini bir yılda, piyano ve oda müziğinde altın madalya alıp, viola da gamba’da sınıf atlayarak tamamladı. Daha sonra Fransız Hükümetinden aldığı bursla dünyaca ünlü müzik okulu Ecole Normale de Musique de Paris/Alfred Cortot’a kabul edilerek ünlü piyanist ve pedagog Germaine Mounier’nin öğrencisi oldu. İlk yıl solo yorumculuk diplomasını (Diplome d’Execution) aldıktan sonra, hocasının da desteğiyle ikiz kardeşi Arzu Kırtıl ile iki piyano çalışmalarına yöneldi. İkili olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda, okul birincisi olarak, jürinin ortak kararı ve tebrikleriyle üstün yorumculuk diploması (Diplome Superieur d’Execution) ve konser piyanistliği diploması (Diplome Superieur de Concertiste) aldı. Ecole Normale’den pedagoji sertifikası da aldıktan sonra, konser ve yarışmalara daha da yoğunlaşmak için eğitimini mükemmelleşme (Perfectionnement) sınıfında sürdürdü. Arzu Kırtıl ile birlikte katıldığı 1999’da Roma/İtalya Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması’nda üçüncülük, 2002’de Bordeaux/Fransa Medoc-Aquitane Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
Hikmet Şimşek, Juosaz Domarkas, Daniel Tosi, Işın Metin, Erol Erdinç, Tadeusz Strugala, Peter Fender yönetiminde; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, l’Orchestre du Conservatoire National de Musique de Perpignan, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Philharmonia Britannica, Bilkent Senfoni Orkestrası ile konserler vermiştir. Salle Cortot/Paris, Wiener Saal/Salzburg, Luxembourg Philharmonie, Palazzo Gamberini/Roma, Teatro Margarita/Sicilya, The Windmill Studio/Lincoln-İngiltere, Smolny Cathedral/St. Petersburg, St. John’s, Smith Square/Londra, Bellapais Abbey/KKTC, Aya İrini/İstanbul gibi salonlarda konserler vermiş, Aix-en Provence’daki Chateau Lourmarin Festivali, Paris’deki 20. Chopin Festivali ve KKTC’de 17. Bellapais Müzik Festivali’nde de sahne almıştır.
1998 yılından bu yana duo piyano partneri Arzu Kırtıl ile birlikte konser kariyerine devam eden Gamze Kırtıl, klasik müziği geniş kitlelere yaymak amacıyla Karadeniz illerini kapsayan bir work-shop ve konser turnesi gerçekleştirmiştir. İkili 2014 yılında Lüksemburg’da kaydını gerçekleştirdikleri bir CD (Piano Duos/AGK) yayınlamıştır. Dünyaca ünlü pek çok müzisyenle oda müziği yapan Gamze Kırtıl, Ensemble Nodus’un da üyesidir. Sanatçının yazıları Neo Filarmoni dergisinde yayınlanmıştır.
Piyano
Gülnara Aziz
Prof.
Özbekistan’da doğdu. İlk müzik derslerini babası Fattah Nazarov’dan aldı. Eğitimine Moskova Devlet Konservatuvarı’na bağlı Merkez Müzik Okulu’nda devam etti. 11 yaşında Veronika Dudarova yönetimindeki senfoni orkestrası ile Fattah Nazarov’un Piyano Konçertosu’nu Kremlin Sarayı’nda seslendirdi. Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu ve aynı okulda doktorasını Prof. Alexey Nasedkin’le sürdürdü. Konservatuvardayken Yuri Bashmet, Mikhail Pletnev gibi ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. 1979 yılından itibaren Özbekistan’da öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çeşitli resitaller, konserler verdi, radyo kayıtları yaptı.
1979-85 yılları arasında Özbekistan Devlet Filarmonisi’nin solisti oldu. Aynı zamanda Taşkent Devlet Konservatuvarı’nda doçent olarak çalıştı. Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Macaristan gibi ülkelerde turneler gerçekleştirdi. 1994 yılından itibaren Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu’nda öğretim görevini sürdüren Gülnara Aziz’in öğrencileri uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Sanatçı, oda müziği konserleri ve resitaller vermektedir.
Piyano
Oliver Folger Jia
Dr. Öğr. Üyesi
Jan Popis’in ‘karşılaştırılamaz renk ve ses güzelliği’ olarak tanımladığı (Chopin Gazeta: 2005), İsveç-Amerikalı piyanist Oliver Jia, dünya genelindeki seyirciler için performanslar sergilemiş ve üç büyük kıtada aktif olarak konserlerde yer almıştır. Onlarca konçerto repertuarının yanı sıra iki yüzden fazla solo ve oda müziği eseriyle, Oliver resmi olarak Carnegie Hall’daki Isaac Stern Auditorium’da Maestro James DePreist’in yönetiminde, Juilliard Orkestrası ile Sergey Prokofiev’in 5. Piyano Konçertosu’nu çalarak sahneye çıktı.
Geniş çaplı performans kariyerinin bir göstergesi olarak, Oliver St Luke’s Orkestrası, Fort Worth Senfoni, Çin Ulusal Senfonisi ve Juilliard Orkestrası gibi gruplarla performanslar sergilemiştir. Alice Tully Hall at Lincoln Center, Varşova Filarmoni Konser Salonu, Royal Dublin Society ve Manhattan Center gibi mekanlarda solo ve konçerto görünümleri yapmıştır; ayrıca Çin anakarasındaki önde gelen konser salonlarında da yer almıştır. Diğer önemli etkinlikler arasında kuzey İtalya’da (Bologna, Senigallia), Çin’de (Pekin, Nanjing, Suzhou, Yangzhou dahil birçok şehir), Kuzey Carolina Üçgen Bölgesi’nde (Raleigh, Durham vb. yerlerde oda müziği konserleri) turneler ve röportajlar, ayrıca Varşova, Stockholm, Dublin, Hastings ve diğer Avrupa şehirlerinde bireysel resitaller yer alır.
Solo kariyerinin yanı sıra, Oliver yoğun bir oda müzisyeni olarak faaliyet göstermekte ve özellikle ABD bölgesinde birçok oda müziği toplulukları ile işbirliği yapmıştır. Ayrıca, çeşitli projelerde çok sayıda yaylı, üflemeli ve vokal müzisyenlerle birlikte çalışan bir piyanist olarak da meşguldür. Öğretmen olarak, Oliver yirmi yıldır özel bir stüdyo sürdürmekte ve hem solo piyano hem de oda müziği dersleri vermektedir. 2017-2019 yılları arasında Teksas Üniversitesi-Rio Grande Vadisi’nde piyano fakültesi üyesiydi. 2019’dan bu yana Ankara, Türkiye’deki Bilkent Üniversitesi’nde Piyano Yardımcı Doçenti olarak görev yapmaktadır.
Son olarak, Oliver müziksel araştırmalarda da aktif olarak yer almaktadır. Doktora tezi kapsamında, Oliver Frédéric Chopin’in anıtsal Étüdleri’nin tam seti üzerine iki saatlik bir konferans resitali sunmuş, konu hakkında bir performans ve bir konuşma yapmıştır. Bunun yanı sıra, akademik yayınların ana akımında sıkça yer almayan müzikolojideki benzersiz yönlerle ilgili birkaç araştırma makalesi yazmıştır; bunlara “Josquin des Prez: Kontrapuntal Bir Çalışma” (New Haven, CT. 2014), “Transkripsiyonlar: Piyano Bir Yayın Aracı Olarak” (New York, NY. 2012) ve “Romantiklerin Savaşı: Sanatsal İdealizm Çatışması” (New York, NY. 2006) dahildir.
Oliver, önemli müzik geçmişine sahip bir ailede (büyük ebeveynleri onlarca yıl boyunca saygın opera direktörleri olarak görev yaptı) Nanking’de doğdu ve Stockholm’de büyüdü. Michigan Üniversitesi’nden Müzik Sanatları Doktoru derecesine, Yale Üniversitesi’nden Sanatçı Diplomasına ve Juilliard Okulu’ndan Müzik Yüksek Lisansı ile Müzik Lisans derecelerine sahiptir. Ana eğitmenleri arasında Logan Skelton, Peter Frankl, Jerome Lowenthal, Yoheved Kaplinsky, Oxana Yablonskaya ve Paul van Ness bulunmaktadır.
Piyano
Zerin Rasul
Doç. / Piyano Ana Sanat Dalı Koordinatörü
Müzik eğitimine altı yaşında Taşkent Devlet Konservatuvarına bağlı, üstün yetenekli çocukların kabul edildiği Özel Müzik Okulunda başladı. Bu okulu 1982 yılında birincilikle bitirdi. Henüz on yaşındayken Taşkent Devlet Filarmoni Orkestrası ve Ferghana Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. 1982- 1987 yılları arasında Taşkent Devlet Konservatuvarında Özbekistan Devlet Sanatçısı Prof. A.Gekkelmann ile çalıştı. 1985’de Özbekistan Cumhuriyeti Piyano Yarışmasında üçüncülük, 1986’da Özbekistan Cumhuriyeti Oda Müziği Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. 1986’da Sovyetler Birliğinde St.Petersburg Sanat Akademisinde düzenlenen güzel sanatlar ve müzik dallarını kapsayan yarışmaya katılarak ikincilik ödülünü kazandı. 1987 yılında konservatuvardan en yüksek derece ile mezun oldu ve “Yüksek Şeref Diploması” alarak konser piyanisti, oda müziği icracısı, pedagog ve korrepetitör unvanlarını kullanmaya hak kazandı. Doktorasını Çaykovski Moskova Devlet Konservatuvarında ünlü Rus piyanist, Rusya Devlet Sanatçısı Prof. M.Voskressensky sınıfında “Üstün Yorumculuk ve Konser Piyanistliği Diploması” alarak tamamladı. 1990-1994 yılları Taşkent Devlet Konservatuvarı – Piyano Ana sanat Dalında öğretim üyesi olarak ve Yaylı Sazlar Bölümünde korrepetitör olarak çalıştı. Özbekistan, Kazakistan, Rusya, İspanya, Portekiz ve Türkiye’de resitaller verdi. Özbekistan’da televizyon ve radyolarda kayıtlar yaptı. Özbekistan Filarmoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Çeşitli önemli uluslararası yarışmalara katıldı. Türkiye’de yaşamını sürdüren Zerin Rasul, solo ve oda müziği, orkestra eşliğinde konserlerinin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Piyano Anasanat Dalı Koordinatörü ve Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Zerin Rasul’un yetiştirdiği öğrenciler bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüllere layık görülmektedirler ve seçmelerde orkestrayla solist olarak çalmaya hak kazanmaktadırlar. Düzenli olarak Türkiye’nın farklı illerinde Üniversiteler ve Okullarda master klass, resital, sınıf konserleri düzenlemektedir.
Şan
Jennifer Leigh Tipton
Şan Ana Sanat Dalı Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi
Amerikalı enerjik şan öğretmeni Dr. Jennifer Tipton, ister klasik, ister müzik tiyatrosu veya çağdaş ticari müzik tarzı olsun, kendini şarkıcılara enstrümanlarını sağlıklı bir şekilde anlamaları için rehberlik etmeye adamıştır. O ve öğrencileri, dünya çapında opera evleri, konservatuvarlar, tiyatro prodüksiyonları ve popüler kayıtlı müziklerde bulunabilen çalışmaları ile ulusal olarak tanınırlıklara sahiptirler. Eğitimciliğinin yanı sıra, Dr. Tipton, Suor Angelica, Donna Elvira (Don Giovanni), Die Fledermaus’ta Adele, Miss Wordsworth (Albert Herring) gibi başrollerde yer alan aktif bir sanatçı ve aynı zamanda aktif bir resitalisttir. Güney Florida’da bir çok orkestra ile konuk sanatçı olarak konserler vermiştir.
Tipton; Florida Üniversitesi’nden lisans, Miami Üniversitesi’nden Vokal Performansı’nda Müzik Yüksek Lisansı ve Güney Mississippi Üniversitesi’nden Vokal Performansı ve Pedagoji alanında Doktora derecelerine sahiptir.
Şan
Juliana Snapper
Opera sanatçısı, yaratıcı müzisyen ve ses Araştırmacısı soprano Juliana Snapper, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Amerika’da dünyaya gelmiştir. Kariyeri daha Oberlin Konservatuvarı ses bölümünde lisans, San Diego’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde müzik alanında yüksek lisans ve C Phil programlarını tamamlamadan önce kazandığı, Blanche Thebom/Metropolitan Opera Konseyi en iyi genç şarkıcı ödülü ve The Philharmonia Baroque topluluğuyla gerçekleştirdiği kaydın, en iyi opera topluluğu kaydı dalında kazandığı Grammy Ödülü ile ivme kazanmıştır.
20. ve 21. yüzyıl opera monodrama, oda müziği ve elektroakustik vokal müziğinin uluslararası düzeyde tanınmış bir yorumcusu olan Snapper, Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya, Batı ve Doğu Asya’da, aralarında Philippe Manoury’nin özellikle Snapper’ın sesi için bestelediği soprano ve canlı elektronikler için dramatik konser çalışması Ilud Etiam’ın da bulunduğu pek çok eserin dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir.
Büyük ölçekli eserleri arasında en çok kendi geliştirdiği “bouche a l’eau” (ağızdan suya şarkı söyleme); Manchester, Porto, Varşova, Cenevre, Montreal ve Ljubljana’da sergilenen, kendi yaratısı olan, ilk su altı operasıyla tanınır. Viktorya döneminden kalma bir hamam, bir Sovyet Olimpiyat Eğitim havuzu, New York’taki PS1/MoMA’da bir su tankı ve bunun gibi, ABD’nin çeşitli şehirlerinde beklenmedik yerler, opera binalarına dönüştürdüğü yerlere örneklerdir.
Snapper’ın elektroakustik kompozisyonları, New York’taki Guggenheim Müzesi ve PS1/MoMA ile Varşova Çağdaş Sanat Müzesi’ndeki özel enstalasyonlarda yer almıştır. 2017 yılında Los Angeles’taki Broad Museum’ın kendisine açılış performansları serisi için verdiği siparişte Snapper, müzenin akustik özelliklerini çıkış noktası almış, kendi sesini üç koroyla birleştirerek binayı bir yaşayan enstrüman gibi kullanmıştır. Şu anda bilgisayar müziği öncüsü Miller Puckette ile sesin canlı işlemede (live processing) dijital denetleyici olarak etkin kullanımları konusunda ortak bir çalışma içindedir.
2023 Venedik Bienali kataloğunda “teknolojik çağda dinleme ve elektronik kompozisyon uygulamaları alanında tanınmış bir analitik ve tarihsel bilim insanı” olarak yer alan Snapper’ın vokal araştırması, icranın ötesine uzanmaktadır. Çeşitli dergilerde ve monografilerde çalışmalarına yer verilen Snapper’a en son olarak Opera Quarterly (Oxford University Press) ve ‘Luciano Berio ve Cathy Berberian “Visage”: Geç Modernist Kompozisyonu Yeniden Ziyaret, “iz”ler arasında (MIT Press) başlıklı makalelerde yer
verilmiştir.
Bazıları Grammy ve Emmy Ödülü sahibi olan çeşitli türlerdeki vokalistlerin yanı sıra klasik şarkıcıların da kariyerlerini
beslemiş olan tutkulu bir öğretmen olan Snapper, Kuzey Amerika, Mexico City, Şangay, İstanbul ve Roma’da atölye çalışmaları
yapmış ve ustalık sınıfları vermiştir.
Trombon
Alexey Medvedev
Müzik yaşamına 8 yaşında Moskova özel nefesli çalgılar bölümünde başladı. Bolşoy tiyatrosunda solist Mihail Nikoloviç Turusin’den dersler almaya başladı. Müzik Okulu’ndan sonra 14 yaşında Moskova Konservatuvarı’nın lisesine girdi. 1988 yılında Moskova P.I. Çaykovskiy Devlet Konservatuvarı’na girmeye hak kazandı ve Prof. M. Zeynalov ve M. Derugin’in derslerine katıldı. Aynı zamanda Moskova içinde bazı tiyatro ve senfoni orkestralarında çalışmaya başladı. Moskova Filarmoni Orkestrası, V. Dudarova şefliğindeki Rus Filarmoni Orkestrası ve Moskova Tiyatrosu’nda trombon sanatçısı olarak görev aldı. Yurt dışında Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, Polonya ve İsviçre gibi ülkelerde turnelere katıldı. 1993 yılında Moskova Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra Moskova Filarmoni Orkestrası’ndaki görevine devam etti. 1995 yılından beri Bilkent Senfoni Orkestrası’nda trombon sanatçısı olarak görevine devam etmektedir.
Trombon
Cem Güngör
Bakır Nefesli Çalgılar Ana Sanat Dalı Koordinatörü
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
1982 Ankara doğumlu olan Cem Güngör, 1993 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Trombon bölümüne kabul edilerek eğitimine Bedii Durham ile başladı. Üstün yeteneği ve disiplinli çalışmaları sayesinde henüz 3 yıl olmuşken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara Opera ve Bale orkestralarında “misafir sanatçı” olarak yer alma şansını yakaladı. Okul yıllarında birçok solo konser gerçekleştiren sanatçı, kuruculuğuna öncülük ettiği oda müziği grupları ile sayısız konserler verdi.
Ödül kazandığı yarışmalar arasında, Rotary “Yetenekli Çocuklar (1995)”, Rotary “Yetenekli Çocuklar (1996)”, “Switzerland Europe Brass Competition (1997)”, Kültür Bakanlığı “Genç Yetenekler (2000)”, “Genç Yorumcular Oda Müziği Yarışması (2000)”, “4.Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması (2001)” bulunmaktadır.
Konservatuvar eğitiminin son yılında Bilkent Senfoni Orkestrasına “Misafir Sanatçı” olarak çağrıldığında, dönemin müzik direktörü Karl Anton Rickenbacher tarafından bir kez daha keşfedilen Güngör, mezuniyetinin hemen ardından, henüz 19 yaşındayken Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Trombon Grup Şefliği görevine getirildi.
Bunun yanı sıra, solo trombon kariyerine ve eğitimine devam eden sanatçı, Juilliard School of Music, Rotterdam Codarts, Belçika Kraliyet Konservatuvarı gibi okullar ile birlikte Christian Lindberg, Joseph Alessi, Jacques Mauger, Chris Houlding, Bart van Lier, Ilja Reijngoud, Brandt Attema, Jamie Williams gibi önemli sanatçıların ustalık sınıflarına katıldı.
2009 yılında çağdaş müzik ve ileri seviye trombon teknikleri çalışmaya başlayan sanatçı, Karlheinz Stockhausen, Luciano Berio, György Kurtag, Tolga Yayalar, Mahir Cetiz gibi önemli bestecilerin eserlerini Türkiye’de ilk kez seslendirdi ve yüksek lisans çalışmalarını ileri seviye trombon teknikleri üzerine yaptı. Tolga Yayalar “Gravity Well” (Trombon – Piyano) ve Mohammad H. Javaheri “Monologues of My Pillow” (Trombon – Elektronik Müzik), Cem Güngör’e ithaf edilen eserlerdir.
2015 yılında kurmuş olduğu “Goodfellas Ensemble” isimli topluluk için West Side Story, Chicago, Grease ve Sefiller Müzikalleri’nin en bilinen şarkılarının orkestrasyonunu yaptı ve bu proje ile 2017 yılında Sanat Kurumu’nun Seçici Kurul Özel Ödülünü almaya layık görüldü.
Cem Güngör halen Bilkent Senfoni Orkestrası trombon grup şefliği ve eğitmen görevini sürdürmekte olup, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli konserlerde konuk sanatçı ve solist olarak yer almaya devam etmektedir.
Trombon
Mehmet Ali Baydar
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
1990 yılında İstanbul’da doğdu.
2010’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda S.Murat Demiral ile trombon, Aycan Teztel ile oda müziği çalışmalarını tamamlayarak lisans programından mezun oldu.
2006’da İş Sanat’ın düzenlediği “Parlayan Yıldızlar” seçmesini kazandı ve konser verdi.
2008 Kasım ayında Londra’da düzenlenen Türk Müziği Haftasında BBC’nin daveti ile katıldığı konserlerde BBC Londra Senfoni Orkestrası’nın trombon grubunda yer aldı. BBC bünyesinde kurulan “Fusion Ensemble” ile çeşitli oda müziği konserleri verdi ve radyo kayıtlarında bulundu. Ayrıca, 2008 Aralık ayında Avusturya Vorarlberg Eyaleti’nde düzenlenen “Sanat’ın Dili” festivalinin müzik kategorisinde “Sonus Brass” ile birlikte Dornbirn, Feldkirch ve Bludenz’de oda müziği konserleri verdi.
2010 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın solist seçmelerini kazanarak solo konser verdi.
2006-2011 yılları arasında Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konserlerinde yer aldı.
2011 yılında kurduğu BLAP BONES trombon kuartet ile Kasım ayında WDR’ın açmış olduğu “Open Audition”ı kazanarak canlı radyo kaydında bulundu. İsviçre Thun’da 2012 Nisan ayında gerçekleşen konserde “Musikverein Thun” üflemeli orkestrası eşliğinde BLAP BONES ile birlikte solist olarak yer aldı.
2011 aralık ayında Essen’da “Folkwang Brass Band” konserlerinde solist olarak yer aldı.
2012 temmuzda Young Euro Classic kapsamında Igor Stravinsky’nin “Askerin Öyküsü” eserini Berlin Konzerhaus’da seslendirdi.
Jacques Mauger, Ricardo Casero, Jonas Bylund, Chris Houlding, Helge von Niswandt, Stefan Schulz, Stefan Geiger, Eric Crees, Simon Wills, Carl Lenthe, Bruce Collings, Ulrich Flad, Joseph Bastian, Harry Ries, Jiggs Whigham, Joseph Alessi, Rainer Vogt, Guido Corti, Peter Gane ile solo ve oda müziği çalışmalarında bulundu.
Düsseldorfer Symphoniker, Essener Philharmoniker, Duisburger Philharmoniker, Bochumer Symphoniker, Münchener Symphoniker, Bergischen Symphonikern, Orchester Hagen, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi orkestraların konserlerinde sık sık misafir sanatçı olarak yer aldı.
2013 yılında Folkwang Universitaet der Künste’de Master of Music “Professional Performance” öğrenimini Prof. Chris Houlding ve Gerald Klaunzer ile 2017 yılında Detmold Musikhochschule’de Master of Music “Orchesterzentrum” öğrenimini Prof. Otmar Strobel ve Tino Mönks ile tamamlayarak mezun oldu.
Mehmet Ali Baydar 2017 eylül ayından beri Bilkent Senfoni Orkestrası trombon grubu üyesi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi trombon öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Trompet
Julian Lupu
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Romanya’da doğdu. George Enescu Akademisi’nde İoan Rusu ile çalıştı. Diplomasını solo trompet ve pedagoji dalında aldı. 1990’da Bayreuth’ta (Almanya), 1992’de Constanta’da (Romanya) ustalık kurslarına katıldı. Oldukça geniş bir repertuvara sahip olan sanatçının CD kayıtları da bulunmaktadır. Dittersdorf, Haydn, Pichl, Mozart, Vivaldi ve Rachmaninov’un eserlerini içeren 4 CD’si Olympia Company London tarafından yayımlanmıştır. Sanatçı Romanya, İtalya, Fransa, İsviçre, Almanya, İspanya, Japonya ve Türkiye’nin pek çok kentinde konserler vermiştir. Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Massimo Freccia, Jean Fournet, Howard Griffiths, Peter Gülke, Ernest Martinez İzguierdo, Karl Anton Rickenbacher, Gennady Rozhdestvensky, Nello Santi, Emil Tabakov, Gürer Aykal, Yoel Levi, Vladimir Aschenazy gibi ünlü şeflerle konserler gerçekleştirmiştir. 2008 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde J.G.B. Neruda ve A. Vivaldi’nin konçertolarını seslendirmiştir. 2009 ve 2015 yıllarında Bilkent Senfoni Orkestrası ile Shostakovich’in Piyano ve Trompet Konçertosu’nu seslendirmiştir. Mayıs 2009’da Alexander Rudin yönetiminde İzmir`de solo konser gerçekleştirmistir. Sanatçının National Concours of İnterpretation 1989, 1991,1992, Constanta 1992 (Romanya), Bayreuth 1990 (Almanya) yarışmalarında birçok ödülü bulunmaktadır. Halen Bilkent Senfoni Orkestrasında solo trompet ve grup şefliği görevlerini sürdüren Julian Lupu, aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Trompet
Krasimir Konyarov
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Bulgaristan’da doğdu. 1971 yılında Alen Mac Çocuk Müzik Okulu’nda trompet eğitimine başlayan Koniarov, 1985 yılında Sofya Müzik Akademisi’ne birincilikle kabul edildi. 1989 yılında Sofya Müzik Akademisi’nden mezun olan Koniarov 1990 yılında aynı akademiden yüksek lisans derecesini aldı. 1985-90 yılları arasında Rusan Atev, Prof. Peter Kırparov, Prof. Angel Makedonski, Prof. Atanas Dülgerov ile çalıştı. Öğrenciliği sırasında Sofya Radyo Senfoni Orkestrası, Sofya Operası, Brass Senfoni Orkestrası ve daha birçok orkestrada görev aldı.
1982-84 yıllarında Sofya Ordu Senfoni Orkestrası’nda, 1991-92 yıllarında Seul Senfoni Orkestrası’nda birinci trompet sanatçısı olarak görev yaptı. 1993’te Berlin Müzik Akademisi’nde Konradin Groth ile çalıştı. Aynı yıl Dahlem- Dorf Oda Orkestrası’nda çalıştı. 1993’ten bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Trompet
Onurcan Çağatay
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Onurcan Çağatay 10 Şubat 1987’de Ankara’da doğdu. İlkögretimini Mersin İleri İlköğretim Okulunda tamamlayan Çağatay 2001-2002 öğretim yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trompet Sınıfı Lise bölümüne kabul edildi. 2003 yılından itibaren Devlet Solist Sanatçısı Erden Bilgen ile çalışmalarına devam etti. 2006-2007 yılında Çağatay, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trompet bölümüne geçiş yaptı ve 2010 yılı Haziran ayında Erden Bilgen’in Trompet Sınıfından Onur Öğrencisi olarak mezun oldu.
Onurcan Çağatay, 2005 yılı Temmuz ayında Başkent Üniversitesinde organize edilen “1. Uluslararası Trompet Festivali” kapsamında düzenlenen “Ulusal Trompet Yarışması”nda “Üçüncülük Ödülü” kazanmıştır.
2008 yılında A.B.D.’de Grand Valley State University’nin ev sahipliğini yaptığı “Uluslararası Trompet Semineri”ne katılan Çağatay, Jüri üyeliğinde dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu “Uluslararasi Trompet Yarışmasında “İkincilik Ödülü” kazanmıştır.
Ayni zamanda Çağatay, 2009 yılında “Yamaha Music Foundation of Europe” tarafından verilen “Genç Yetenekler Bursu”nu da almaya hak kazanmıştır.
2010 yılı yazında Avustralya’nın Sydney şehrinde yapılan “International Trumpet Guild ” tarafından düzenlenen büyük festivalde, Kültür Bakanlığı’nın gorevlendirmesi ile , Ülkemizi temsil ederek solo konser vermiştir. Bu konserde A. Jolivet’nin Trompet Concertino’sunu seslendirmiştir. Ayrıca dahil olduğu Turkish Trumpet Fanfare grubu ile sahne almıştır.
Şimdiye kadar Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Mersin Opera ve Balesi, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Başkent Oda Orkestrası, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Eskişehir B.B. Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Philarmonia Istanbul, Stuttgart Musik Hochschule Orchester, İstanbul Sinema Senfoni Orkestrası, Adana Senfoni Orkestrası, Anadolu Senfoni Orkestrası, İstanbul Gençlik Caz Orkestrası gibi orkestralarla hem yurtiçinde hem de yurtdışında orkestra sanatçısı ve Solist sanatçı olarak sahne almıştır.
Aynı zamanda sanatçı, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, İsrail, Yunanistan, Macaristan, Arnavutluk, Suriye, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda gibi birçok ülkede de Türkiye’yi temsilen konserler vermiştir.
2011 yılında ise Almanya’da, “Stuttgart Musik Hochschule”yi kazanarak Wolfgang Bauer ile çalışmalarını sürdürmüştür.
2012 yılında Berlin Konzerthaus’ta yapılan “Young Euro Classic” Festivalinde, Almanya’da yaşayan Türk sanatçılardan oluşan Ensemble Turquoise ile birlikte İ. Stravinsky’nin “Askerin Öyküsü” adlı eserini, şefsiz bir şekilde yorumlamışlardır ve çok olumlu eleştiriler almışlardır.
2018-2019 konser sezonu ile birlikte Bilkent Senfoni Orkestrası’nda Grup Şef Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmekte ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Trompet eğitimi vermektedir.
Tuba
Noriyoshi Murakami
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Müzik eğitimine Japonya’nın Showa Akademisi’nde başladı. Hochschule für Musik Nürnberg’de lisans, Universitat für Musik und Theater Hannover’de lisansüstü öğrenimini tamamladı. Tuba alanında Hiroyuki Matsushita, Kensuke Yao, Tatsuo Inada, Jens Björn-Larsen, Ryutarou Nagumo, Fritz Kaenzig, Floyd O. Cooley ve Roger Bobo ile çalıştı. Uluslararası Gunma Yarışması’nda solo icra dalında birincilik, Harvey Philips Uluslararası Tuba İcrası Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı. Showa Akademia Symphoniker, Collegium Musicum Schloss Pommersfelden, Internationales Orchester Institut Attergau, Göttinger Symphonie Orchestrer, Collegium Musicum Schloss Pommersfelden, Orchester der Staatsoper Hannover, Hamamatsu Filarmoni orkestralarının yanı sıra Karl Jeitler Winds topluluğunun kadrolarında tuba sanatçısı olarak yer aldı. Enoshima Nefesli Dörtlüsü, Tubatet Hannover ve Hoshi Ensemble’ın solisti olarak konserler verdi, MusikVerein der Stadt Tenryu’da solistlik yapmıştır. Yamaha solisti olan Murakami, Yamaha tuba eğitmeni olarak da görev yaptı. Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Müzik Bölümü öğretim görevlisidir.
Viyola
Cavid Cafer
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Bakü’de doğdu. Yedi yaşında keman ve viyola çalışmalarına başladı. Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nda lisans ve lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası’nda viyola grup şefi olarak çalıştı. Aynı zamanda solist olarak Modern Müzik Grubu’nda çaldı. Mısır’da Kahire Operası’nda, Almanya Bonn’da Beethovenhalle, İsviçre’de Zürih, Basel ve Lugano radyolarında solo ve oda müziği konserleri verdi. 1993 yılından beri Bilkent Senfoni Orkestrası viyola grup şefidir.
2004’te Ankara Müzik Festivali’nda Ahmed Adnan Saygun’un Viyola Konçertosu’nu seslendirdi. 2011’de TOBB Üniversitesi’nin düzenlediği Dünden Bugüne Türkler konferansı çerçevesinde yer alan konserde solist oldu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Mozart’ın Keman ve Viyola için Konçertant Senfoni’sini seslendirdi.
Viyola
Elif Kuştan
1988’de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Feza Gökmen ile yarı zamanlı olarak viyola eğitimine başladı. 1989-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’nda Feza Gökmen ile çalıştı. Lisans eğitimini Cavid Cafer’in sınıfında tamamladı. 1998-2001 yılları arasında Mahir Çakar yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nda grup şefliği yaptı, orkestranın yurtiçi ve dışındaki konserlerinde görev aldı. Aynı orkestrayla 1999 yılında İspanya’da düzenlenen Gençlik Orkestraları Festivali’ne katıldı. Fakültenin her yıl düzenlediği “Stüdyo Konserleri” kapsamında solo resitaller verdi. 2000 yılında Borusan Filarmoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak bir yıl süresince şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestrada görev aldı. Aynı yıl Bursa Devlet Senfoni Orkestrası’ndan misafir sanatçı olarak davet aldı. Ocak 2001’de lisans eğitimini tamamladı. 2001 Ocak-Haziran ayları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda misafir sanatçı olarak yurtiçi turnelerine ve festivallere katıldı. Temmuz 2001’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı viyola grup şefi olarak kazandı, Kasım 2002’ye kadar görev yaptı. Ekim 2001’de Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin açtığı sınavı kazanarak dört ay süre ile Prof. Ali Sevgi ile armoni çalıştı. 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde lisansüstü eğitimine Cavid Cafer’in öğrencisi olarak başladı. 8 Mayıs 2002’de Türk- İngiliz Kültür Derneği’nde solo resital verdi. Kasım 2002’de aldığı davet üzerine Eskişehir’deki görevinden istifa ederek Bilkent Senfoni Orkestrası’nda görevine başladı. 2003-2006 yılları arasında Prof. Server Ganiyev yönetimindeki Bilkent Oda Orkestrası’nda yer aldı, bu iki orkestranın katıldığı festivallerde, CD kayıtlarında, yurtiçi ve dışındaki turnelerinde görev aldı. 2004’te yüksek lisans eğitimini tamamlayarak, sanatta yeterlik (doktora) programına kabul edildi. 2004 yılında Fazıl Say solistliğinde kurulan İbrahim Yazıcı yönetimindeki Anadolu Gençlik Orkestrası’nın grup şefliğini yaptı, bu orkestranın İstanbul, Ankara, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Berlin (Şimdi Festivali) ve Brüksel turnelerinde yer aldı. Kasım 2004’te Berlin’de Prof. Tabea Zimmermann’ın derslerine katıldı, Prof. Andra Darzins ile çalışmalar yaptı, Stuttgart Müzik Yüksek Okulu’na davet edildi. 2006 yılı Ocak ayında kurulan Pera Kuartet ile Onay Sanat, 2006 Bodrum Festivali açılışı “Günbatımı Konseri” ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde konserler verdi. 2010 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Kuştan, Bilkent Senfoni Orkestrası’nda viyola sanatçısıdır.
Viyola
Laura Ann Krentzman
Amerikalı viyola sanatçısı Laura Krentzman kariyeri boyunca oda müzisyeni, orkestra müzisyeni ve yeni müzik elçisi olarak yaptığı çalışmalarla bilinmektedir.
Solist olarak çıktığı orkestralar arasında Hartford Symphony, the University of North Texas Collegium Musicum, the Carnegie Mellon Contemporary Music Ensemble, Klasik Keyifler ve üç yıl boyunca viyola grup şefi olduğu Hartford Independent Chamber Orchestra bulunmaktadır.
Orkestra müzisyeni olarak Laura, Erie Philharmonic ve Canton Symphony’de viyola grup şefi yardımcısı olarak yer aldı. Kariyeri boyunca düzenli olarak çaldığı diğer orkestralar arasında Pittsburgh Opera, Wheeling Symphony, the Symphony of Southeast Texas, Victoria Senfoni (Texas), Opera in the Heights ve San Antonio’da bulunan Classical Music Institute Orchestra bulunmaktadır. 2020’de Ankara’ya taşındığından itibaren, Laura, Klasik Keyifler, Orkestra Akademik Başkent, Gedik Filarmoni ve Ankara Kent Filarmoni Orkestrası konserlerinde yer aldı.
Laura yeni müziğin aktif bir destekçisi ve elçisidir. İlk seslendirilişini ve bir çok eserinin kaydını yaptığı besteciler arasında Arthur Gottschalk, Alla Elana Cohen, Elizabeth Austin, Reza Vali, David Macbride, Robert Carl, Önder Özkoç ve eşi Erberk Eryılmaz bulunmaktadır.
Laura, Houston Teksas merkezli Axiom String Quartet’in viyola sanatçısıydı. Bu dörtlü, başlıca klasik müzik olmak üzere, günümüz müziğine getirdikleri kendilerine özgü bakış açısıyla rock, pop ve caza kadar çeşitli müzik türlerinden esinlenen eserleri seslendirdi.
Laura, eğitimini sırasıyla New England Conservatory (Lisans), University of North Texas (Yüksek Lisans) ve University of Hartford’da (Sanatta Yeterlik) aldı. Bu okullarda Carol Rodland, Susan Dubois, Cynthia Roberts ve Rita Porfiris ile çalıştı. Birlikte çalıştığı diğer müzisyenler arasında Kim Kashkashian, Wilfried Strehle, Helen Callus, Michelle LaCourse, Emerson String Quartet’ten Lawrence Dutton ve Turtle Island String Quartet’ten Danny Seidenberg bulunmaktadır.
Laura, eşi Erberk Eryılmaz ile birlikte Doğu Avrupa ve Orta Doğu kültürlerinin müziklerini seslendirmek amacıyla kurdukları ve direktörlüğünü yaptığı Hoppa Project ile konserlerine devam etmektedir. Hoppa Project’in projeleri arasında Asia Society Texas Center, Rice Üniversitesi ve American Turkish Association ile beraber her yıl ortak düzenledikleri Houston Türk Müzik Festivali bulunmaktadır. Hoppa Project’in günümüze kadar beraber çalıştığı müzisyenler arasında Ismail Lumanovski, Mehmet Ali Sanlıkol, Shawn Conley, Beth Bahia Cohen, Ayşe Göknur Şanal, Yiğit Kolat, Özkan Manav ve Kamran İnce bulunmaktadır.
Laura, Ankara’da yaşamaktadır. Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir.
Viyola
Sema Hakioğlu
BSO Üyesi, Doç.
Bulgaristan’da doğdu. 1987-92 yıllarında Sofya Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Ogniyan Stanchev’in öğrencisi oldu. Provadya Bulgar Müziği Yarışması ve Küstendil Müzik Yarışması’nda üçüncülük ödülleri aldı. İtalya Trento’da orkestra eğitimi aldı. Aynı zamanda Vitoşa Quartet’in üyesi olan sanatçı, ülkenin çeşitli kentlerinde solo konserler verdi. Sofya Müzik Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nda ve Sofya Filarmoni Orkestrası’nda çalıştı. 1994 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi oldu. 1996-99 yıllarında Bilkent Yaylı Sazlar Dörtlüsü üyesi olarak pek çok konser verdi. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi’nde sanatta yeterlik eğitimine başladı. Yetiştirdiği öğrenciler Avrupa’daki çeşitli konservatuvarlarda eğitimlerine devam etmektedir. Mart 2014 yılında doçentlik unvanı alan Hakioğlu, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi, Bilkent Senfoni Orkestrası üyesidir.
Viyola
Tijana Silinger
Bečej, Sırbistan doğumlu Tijana Šilinger, müziğe küçük yaşta keman ile başladıktan sonra, Ćuprija kentindeki “Müziğe Yetenekli Çocuklar” okulunda Vladimir Perčević’in sınıfında viyola eğitimine başladı. Lisans ve yüksek lisans diplomalarını Belgrad Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde Dejan Mladjenović’in sınıfında aldıktan sonra 2016 yılında Avusturya’ya gitti. Graz Sanat Üniversitesi (KUG) bünyesinde Prof. Christian Euler ile birlikte çalıştı ve 2019 yılında ikinci Yüksek Lisans diplomasını Yüksek Şeref derecesiyle aldı. Aynı üniversitede, bir süre boyunca Klangforum Wien üyesi Dimitrios Polisoidis ile Çağdaş Müzik alanında çalışmalar da yaptı. Tijana Šilinger, katıldığı ustalık kurslarında Rivka Golani, Ori Kam ve Gordan Nikolić gibi isimlerle çalışmıştır.
Öğrenim hayatı süresince Wiener Jeunesse Orchester, Hollanda Ulusal Gençlik Orkestrası, Euphony Orkestrası gibi gençlik orkestraları ile konserler vermiş; Gstaad Festival Orkestrası, Brixen Festival Orkestrası, Belgrad Filarmoni Orkestrası ve Ensemble Metamorphosis gibi profesyonel orkestralarda misafir sanatçı olarak yer almıştır.
Tijana Šilinger 2022/23 sezonunun başından beri Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olarak görev yapmaktadır.
Viyola
Yukiyo Hirano
Viyola sanatçısı Yukiyo Hirano, Japonya’nın Tokyo kentinde doğdu. Müzik kariyerine henüz üç yaşındayken ünlü Suzuki metoduyla kemanın büyüleyici melodilerini benimseyerek başladı.
Yukiyo’nun müziğe olan tutkusu, babasının diplomatik misyonunun bulunduğu Yeni Delhi’de yaşadığı süre boyunca artarak devam etti. Henüz dokuz yaşındayken Yeni Delhi’deki uluslararası müzik yarışmasında prestijli birincilik ödülünü kazandı ve profesyonel kariyerine ilk adımını attı.
Tokyo’ya döndükten sonra, 2004 yılında Tokyo Müzik Koleji’ne kabul edildi ve burada viyola ile müzikal hayatını şekillendirecek yolculuğuna başladı. Öğrenimi sırasında Martha Argerich Uluslararası Müzik Festivali bursunu kazanması ve festivalde Yuri Bashmet ile gerçekleştirdiği çalışmalarıyla birlikte uluslararası sahneye adım attı.
Tokyo Müzik Koleji’nden mezun olduktan sonra Tohogakuen Müzik Okulu’nda yüksek lisans eğtimine başladı. Eğitimi boyunca Yukiyo’nun viyola ustalığı, hocası Masazumi Tanamura ile birlikte derinleşti ve 2008 ve 2009 yıllarında genç viyolacıların başarıya açılan kapısı olarak bilinen “Viola Space”te sahne aldı.
Yukiyo’nun sanatsal çabaları onu profesyonel hayatında önemli bir adım olan oda müziği icracılığına yöneltti. Bu çaba onu uzun süre tutkuyla benimsediği ve kurucu üyesi olduğu “Oune” yaylı çalgılar dörtlüsü ile zirveye çıktı. Yukiyo’nun sanatı, efsane maestro Seiji Ozawa tarafından düzenlenen Opera Project X’e katılımıyla büyük ölçüde arttı.
2015 yılında Japon profesyonel viyola topluluğu “SDA48”in bir üyesi oldu ve viyola performansını en üst düzeye çıkarmak için klasikten çağdaşa kadar çeşitli müzik türlerinde performans sergiledi. Aynı yıl Japon anime müziğini dünyaya yayan Joe Hisaishi’nin yönettiği orijinal anime müziği kayıtlarını gerçekleştirdi.
Yukiyo, “Oune” yaylı çalgılar dörtlüsü ile konserler vermeye devam ederken profesyonel orkestralarda viyola sanatçısı olarak sık sık yer aldı. Finlandiya, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Güney Kore vb. ülkelerde uluslararası platformlarda sıklıkla konser verdi.
Yukiyo, 2019-2020 konser sezonundan beri Bilkent Senfoni Orkestrası’nın viyola grup şefi yardımcısı olmasının yanı sıra Tokyo Filarmoni Orkestrası, Japonya Yüzyıl Orkestrası gibi saygın orkestralarda daimi misafir sanatçı olarak yer almaktadır.
Yukiyo’nun en son performansı SAD48’in Naxos ve Spotify’da bulunan “Viola Infinity” albümünde dinlenebiliyor.
Yukiyo’dan mesaj;
Benim gibi sizde viyolanın kalbinizin derinliklerinde yankılanacak tonuna hayran kalacaksınız. Viyolanın bu güzel sesini sizlerle paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Viyolonsel
Artur Rahmatulla
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Özbekistan’da doğdu. Müzik eğitimine 1966’da Uskenskiy Müzik Okulu’nda Prof. G. Bostrem’in sınıfında başladı. 1977’den itibaren M. Aşrafi Konservatuvarı’nda A. Mansırev ile çalışmalarına devam etti. 1980’de A. Navoi Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu üyesi oldu. 1979’da Taşkent’te Cumhuriyetler Arası Viyolonsel Yarışması, 1980’de Tbilisi’de Tüm-Birlik Kuartet Yarışması, 1981’de Cumhuriyetler Arası Oda Müziği Yarışması’nda ödüller kazandı. 1982’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1986’da Taşkent Belediye Filarmoni ve Özbekistan Solistleri Oda Orkestrası üyesi oldu. Özbekistan Solistleri Oda Orkestrası ile Kazakistan, Tacikistan, Litvanya, Estonya, Ukrayna, Belarus, Moldavya, Hong Kong, Tayland ve Amerika Birleşik Devletleri turnelerinde yer aldı. 1993 yılından beri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi ve Bilkent Senfoni Orkestrası üyesidir.
Viyolonsel
Marina Rahmatulla
Viyolonsel Öğretmeni
Beyaz Rusya doğumlu. İlk ve orta müzik eğitimine Beyaz Rusyada başladı. 1983’deTaşkent Devlet Konservatuvarından Viyolonsel ve Oda Müzik Bölümü’nün yüksek lisansından başarıyla mezun oldu. 1983-1994 yılları arasında V.Uspensky Özel Müzik Okulunda Viyolonsel ve Oda Müziği bölümlerinde kadrolu olarak çalıştı. 1996 yılından beri Bilkent üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde part -time öğretmen olarak viyolonsel bölümünde görev almaktadır.
Viyolonsel
Serdar Rasul
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Özbekistan’da doğdu. Müzik eğitimine üstün yetenekli çocukların kabul edildiği Özel Müzik Okulu’nda başladı. Daha sonra Moskova Devlet Konservatuvarı’na bağlı Merkez Müzik Okulu’nda devam etti. 1983’te kabul edildiği Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Natalya Şahovskaya ve Prof. Stefan Kalyanov ile çalıştı. Öğrenimi sırasında Rusya ve Özbekistan’da birçok konser verdi.
1987-90 yıllarında Moskova Gnesin Müzik Akademisi’nin Opera Stüdyosu Senfoni Orkestrası’nda çalıştı. Aynı yıllarda Jukovski’de Sergei Skripka yönetimindeki senfoni orkestrasında çalıştı. 1990-93 yıllarında Taşkent’te Özbekistan Yıldızları adlı oda orkestrasında çalıştı. 1993’ten bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.
Geniş repertuvarında Bach, Beethoven, Brahms, Schumann, Chopin, Dvorak, Tchaikovsky, Rachmaninov, Shostakovich, Prokofiev gibi bestecilerin yanı sıra pek çok Özbek bestecinin eserleri de bulunmaktadır. Gennady Rozhdestvensky, Sergei Skripka, Aleksandr Dmitriyev, Karl Anton Rickenbacker, Nello Santi, Jean Fournet, İonescu Galati, Emil Tabakov, Gürer Aykal gibi birçok değerli şef ile çalıştı. Türkiye, İtalya, Belçika, İsviçre, Rusya, Hong Kong, Tayland ve Japonya’da turneler gerçekleştirdi. Çeşitli resital ve oda müziği konserleri vermektedir.
Viyolonsel
Verda Çavuşoğlu
Viyolonsel Sanat Dalı Koordinatörü
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
1986’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde öğrenimine burslu olarak başlayan Verda Çavuşoğlu, Prof. Doğan Cangal’ın viyolonsel sınıfında ortaokul, lise, lisans ve yüksek lisans programlarını başarıyla tamamladı. 1990 ve 1991 yıllarında Bilkent Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrasına katıldı, Bilkent Quartet üyesi olarak yurt içinde ve dışında birçok konser verdi.
Çavuşoğlu, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak Dvorak ve Lalo’nun viyolonsel konçertolarını seslendirdi. Bilkent Oda Orkestrası ile 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün viyolonseliyle Couperin’in Viyolonsel Konçertosunu seslendirdi. 1999 yılında ANAÇEV’in düzenlediği Genç Yorumcular Viyolonsel Yarışmasında birincilik ödülü ve En İyi Türk Eseri Yorumcusu ödüllerine layık görüldü.
Çavuşoğlu Bilkent Senfoni Orkestrasıyla Almanya, Belçika, İtalya, Portekiz, İspanya ve Japonya’da düzenlenen birçok festival ve konserde görev aldı, dünyaca ünlü şef ve solistlerle çalıştı. Halen Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi ve Bilkent Üniversitesi öğretim görevlisidir.
Oda Müziği
Yiğit Ülgen
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ve ardından 1989’da girdiği Bilkent Üniversitesi’nde Prof. Doğan Cangal’la viyolonsel çalıştı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimlerini tamamladı. Alexander Rudin gibi viyolonsel sanatçılarının ustalık sınıflarına katıldı. Pek çok konser ve resital gerçekleştiren Yiğit Ülgen, eğitimi boyunca Bilkent Uluslararası Gençlik Yaz Okulu’na da aktif olarak katıldı. 1993’ten bu yana Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Müzik Hazırlık Okulu öğretim görevlisi, Oda Müziği Sanat Dalı Kurulu Üyesidir. Yaylı çalgılar çocuk orkestrası dersi vermektedir.
Vurmalı Çalgılar
Aydın Mecid
Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı Koordinatörü
Doç. – BSO Üyesi
Bakü’de doğdu. 1984 yılında Asaf Zeynallı Müzik Koleji’nden, 1990 yılında Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Vurmalı Çalgılar Bölümü’nden mezun oldu. 1980-93 yıllarında Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda vurmalı çalgılar grup şefi olarak çalıştı. 1990-93 yılları arasında Azerbaycan Devlet Radyo ve Televizyon Orkestrası’nda çalıştı. 1981 yılında Ulusal Nefesli ve Vurmalı Çalgılar Yarışması’nda ikincilik ödülü kazandı. 2. Kafkasya Oda Müziği Yarışması’nda üçüncü oldu. Eski Sovyetler Birliği’ni oluşturan ülkelerde ve Türkiye’de pek çok solo ve oda müziği konserleri gerçekleştirdi. Bilkent Vurmalı Çalgılar Topluluğunu kurdu.
Sanatçı 1993 yılından itibaren Bilkent Senfoni Orkestrası vurmalı çalgılar grup şefi, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı Koordinatörüdür.
2014 yılında Doçent unvanı almıştır.
Yardımcı Piyano
Azade Bağırov
Azerbaycan Gence şehrinde doğan sanatçı ilk piyano derslerine 7 yaşında başladı. İlkokulu bitirdikten sonra, müzik eğitimine Gember Hüseyinli Müzik Lisesi’nde devam etti. Liseler arası yarışmalarda ülke çapında 3.lük, 2.cilik ve 1.cilik ödüllerini kazandı. Bir gecede 2 Piyano Konçertosunu seslendirme başarısına imza attı. Kırmızı Diploma (Ayrıcalık Diploması) ile müzik lisesinden mezun olduktan sonra 1971 yılında Üzeyir Hacıbeyli adına Bakü Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı’na kabul edildi ve Prof. Elmira Aliyeva’nın öğrencisi oldu. Eğitim süresince birçok başarılara imza atan sanatçı hem lisans, hem de yüksek lisans eğitiminde “Yüksek Şeref” derecesiyle mezun oldu.
1996 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Devlet Sanatçısı Suna Korad’ın sınıfında korepetitör olarak çalışmaya başladı. Aynı fakülteye bağlı Erken Müzik Eğitimi biriminde ise 1998-2023 yılına dek öğretim görevlisi olarak piyano derslerini verdi. Hali hazırda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ilköğretim ve lise bölümü öğrencilerine piyano dersi vermekte olan sanatçı, bunun yanısıra 2010 yılından itibaren, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Bireysel Müzik Dersi alan öğrencilere piyano dersleri vermektedir.
Yardımcı Piyano
Burçin Aydın
1975 Ankara doğumlu Burçin Aydın, müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Kamuran Gündemir’in öğrencisi olarak başlamış, takiben Üniversitemiz öğretim üyeleri Martin Berkovsky, Kyristina Lawryonowich ve Namık Sultanov’un öğrencisi olarak 1998’de Bilkent Üniversitesi’nden “honor derecesi”yle mezun olmuştur.
1998-2008 döneminde ve 2022 yılından bu yana tekrar üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde; korepetisyon, yardımcı piyano ve piyano ana sanat dalı bölümlerinde görev yapmaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Burçin Aydın evli ve iki çocuk annesidir.
Yardımcı Piyano
Hatıra Hasanova
Müzik eğitimine küçük yaşta Müzik Okulu’nda başladı. Müzik Okulu’ndaki eğitimi sonrası Azerbaycan Milli Konservatuvarı bünyesinde, Asaf Zeynallı Müzik Koleji’nin piyano ana dal bölümüne kabul edildi ve burdan başarıyla mezun olduktan sonra Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitim almaya hak kazandı. Lisans, Yüksek Lisans eğitimlerini başarı ile bitirdikten sonra Bakü’de çalışmaya başladı. 1996 yılından itibaren Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.
Yardımcı Pİyano
İlke Karagöz
Piyano eğitimine, 15 yaşında, 1989’da, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’nda, Prof. Ayşe Savaşır ile başladı. Lisans çalışmaşarını Namık Sultanov ile devam ettirip 200 yılında mezun oldu. Rotterdam Codarts University of Arts Lisans Piyano Programı’nda Prof. Aquilles Delle Vigne ile (2000-2003), Utrecht School of the Arts Müzik Fakültesi Yüksek Lisans Piyano Programı’nda Prof. Martijn van den Hoek ile (2003-2005) çalıştı. Sanatta Yeterlik çalışmalarını Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde, Emre Şen ile Oda Müziği alanında tamamladı (2006-2009 ).
Çağdaş Sanatlar Merkezi Konser Salonu (Ankara) , Bilkent Konser Salonu, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Konser Salonu (Manisa), Theather Kikker, Concertzalen (Utrecht), ‘t Hof Concertzalen (Dordrecht), Fentener van Vlissingenzaal (Utrecht), ”de Stoep” Concertzalen (Spijkenisse-Rotterdam), Codarts Muziekzaal, Bilkent Üniversitesi ‘’Ahmed Adnan Saygun Müzik Araştırma ve Eğitim Merkezi’’ Konser Salonu’nda resitaller verdi. ”Bir Piyanist, Ağrı ve Sakatlanmaya Yol Açmayan Sağlıklı Bir Piyano Çalma Tekniğine Nasıl Sahip Olabilir? ” konulu yükses lisans tezi hazırladı. Tez konusu ile ilgili dispokinesist Dianne Bolte (Arnhem), mensendieck terapisti Jeanette Godtschalk (Rotterdam) ve Suzuki metodu piyano eğitimcisi Huub de Leuw (Utrecht) ile çalışmalar yaptı. Utrecht Konservatuvarında Alexander tekniği dersleri aldı. Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen, Prof. Filiz Can’ın “Müzisyen Sakatlıkları” ve Fizyoterapist Semin Bilgutay’ın “Müzisyen Anatomisi” konulu seminerlerine katıldı. Mehmet Okonşar, Maria Joao Pires, Jean Bernard Pommier, Deniz Gelenbe, Edna Golandsky ve Barbara Szczepanska’nın piyano çalıştaylarına katıldı. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi nde piyano öğretmeni olarak görev yaptı.
Yardımcı Piyano
Irmak Özel
Yardımcı Piyano Koordinatörü
Piyano eğitimine 11 yaşında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yard.Doç. Oya Ünler ile başladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Sanat Salı’na tam burslu olarak kabul edildi. Burada piyano eğitimini Gülnara Aziz ve Hacıbaba Adiloğlu ile sürdürerek ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. 2004 yılında Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yard.Doç. Natig Rzazade’nin piyano öğrencisi oldu. 2008 yılında birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Tez çalışmalarını tamamlayarak üstün onur derecesiyle mezun oldu. Eğitimi süresince birçok konser, resital ve oda müziği konseri verdi, ustalık sınıflarına katıldı. 2010-15 yılları arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Bölümü’nde korrepetitör olarak çalıştı.
2013 yılından beri Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Eğitimi ve Yarı Zamanlı Müzik Eğitimi programında piyano dersleri vermekte, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’nda yardımcı piyano derslerini yürütmektedir.
Yardımcı Piyano
Nurlan Bağırov
1985’te Azerbaycan Gence’de doğdu. İlk piyano derslerine annesiyle başladı. 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu Piyano Ana Sanat Dalı’na burslu olarak kabul edildi ve Prof. Namık Sultanov’un öğrencisi oldu. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin ortaokul ve lise kapsamında düzenlediği Uluslararası Chopin Yarışması’nda “En İyi Chopin Yorumcusu” kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. (Birincilik ödülü kimseye verilmedi) 2003-2005 yılları arasında piyano çalışmalarını Zarema Safarova ile sürdürdü. Eğitimi boyunca yurtiçi ve dışında çok sayıda resital ve konserlerde yer aldı. 2005’te Emre Şen’in öğrencisi oldu. 2007’de lisans devresinde mezun oldu. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimine başladı ve 2010 yılında “Yüksek Şeref” derecesiyle mezun oldu. Nurlan Bağırov, lisans eğitimi boyunca Evgeny Mogilevsky, Michael Roll, Segei Markarov, Oxana Yablonskaya, Karl Andreas Kolly, Emre Elivar ve Mehmet Okonşar’ın ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. 2006 yılında Yamaha’nın İngiltere’de düzenlediği “Birmingham Uluslararası Piyano Akademisi”ne burslu olarak seçildi. Peter Donohoe, Robert Markham gibi dünyanın önde gelen pedagogları ile çalışma fırsatı buldu ve bu önemli organizasyonda resital verdi. Sanatçı, 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan bölümü öğrencilerine piyano dersi vermeye başladı. Aynı fakülteye bağlı Erken Müzik Eğitimi biriminde de 2005-2016 yılları arasında öğretim görevlisi olarak piyano dersleri verdi. Hali hazırda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde ilköğretim ve lise bölümü öğrencilerine piyano dersi vermekte olan sanatçı, bunun yanısıra 2010 yılından itibaren, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Bireysel Müzik dersi alan öğrencilere piyano dersleri vermektedir. Nurlan Bağırov, 2012 yılında kurduğu “DuoCarmesí” adlı piyano ikilisi ile çalışmalarına devam ederek, yurtdışında ve yurtiçinde konserler vermektedir.
Viyola
İmgesu Tekerler
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
1997 yılında Eskişehir’de doğmuş olan viyola sanatçısı İmgesu Tekerler, müzik eğitime 9 yaşında piyano çalarak başladı. 2008 yılında konservatuvar sınavlarına girerek Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Viyola bölümünde Öğr. Grv. Yusuf Gençay’ın sınıfında eğitim görmeye hak kazandı. Ortaokul, lise ve üniversite yıllarını Anadolu Üniversitesi’nde tamamlamış olan Tekerler, eğitim dönemi boyunca birçok solo, oda müziği ve orkestra konseri verdi.
Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Türk-Alman-Fransız Gençlik Senfoni Orkestrası, Türk-Yunan Gençlik Orkestrası, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Büyükada Ensemble gibi orkestralarda; Erdem Çöloğlu, Cemi-i Can Deliorman, Cem Mansur, Zoe Zeniodi, Naci Özgüç, Murat Sümer, Barış Demirezer, Murat Göktaş, James Ross gibi şeflerle, yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi.
Yine 2011-2014 yılları arasında, İznik Uluslararası Viyola Kampı’na katılım göstermiş ve Prof. Tatjana Masurenko, Betil Başeğmezler ve Ali Başeğmezler’den dersler aldı. Eğitim dönemi boyunca birçok başka isimle de çalışmış olan Tekerler, Özcan Ulucan, Beste Tıknaz Modiri ve Ulrich Mertin’in viyola masterclasslarına da katıldı.
Lisans dönemi boyunca Türk Eğitim Vakfı tarafından başarı bursu alma hakkı kazandı.
2019 yılında Erasmus programı ile Avusturya, Vorarlberger Landeskonservatorium’da Prof. Klaus Christa’nın viyola sınıfında eğitim görmüş, Erasmus döneminden sonra 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın lisans bölümünden mezun oldu; sonra eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen Tekerler, 2020 yılında yine Avusturya, Vorarlberger Landeskonservatorium’da Prof. Klaus Christa’nın viyola sınıfında “Künstlerisches Diplomstudium”, “Artistik Diploma Programı”nda eğitim görmeye başladı.
Eğitim dönemi boyunca birçok konser verme imkanına erişmiş, Das Sinfonieorchester des Vorarlberger Landeskonservatorium, KBSinfonietta, Die Opernbühne im Allgäu, Ensemble für Neue Musik am Vorarlberger, Female Symphonic Orchestra Austria, Das Musiktheater Vorarlberg, Orchester Liechtenstein Werdenberg, Camerata Musica Reno, Die Sinfonietta Vorarlberg orkestralarında; Nikolaus Netzer, Silvia Spinnato, Benjamin Lack, Friedrich Möller, Michael Köck, Tobias Grabher, Isabelle Ruf-Weber gibi şeflerle çalıştı.
Şefliğini Benjamin Lack’ın yaptığı, Ensemble für Neue Musik am Vorarlberger ile Morton Feldman’ın ‘The Viola in My Life II’ eserini solist olarak çaldı.
Kurucusu Prof. Klaus Christa olan “Musik in der Pforte” adlı kuruluşun altında bir çok oda müziği konseri verme imkanına erişti. Şefsiz olarak gerçekleştirilen, Vineta Sareika ve Maria Wloszczowska’nın konzermeisterlığını üstlendiği Das Pforte Kammerorchester Plus’ın üyelerinden biri olarak konserler gerçekleştirdi. Danusha Waskiewicz, Klaus Christa ve Guy Speyers, Maria Wloszczowska gibi sanatçılarla oda müziği konserleri verdi. Yine “Musik in der Pforte” den geleceğin müzisyenleri için verilen Mutmacherkonto adlı eğitim bursunu almaya hak kazandı.
2021 yılında kurulan Metanoia Quartett ile yine sayısız oda müziği konseri verdi. Konser ve Tiyatro St. Gallen ile gerçekleştirilen, Modestas Pitrėnas’ın şefliğini yaptığı, besteci Tobias Picker’in en iyi dünya prömiyeri ödülü almış olan ‘Lili Elbe’ operasında Metanoia Quartett’le yer aldı ve konserler gerçekleştirdi.
Eğitim dönemi boyunca Rudens Turku, Sophie Heinrich, Karin-Regina Florey, Augustin Wiedemann, Klaus Christa gibi müzisyenlerle oda müziği çalışti. 2022 yılında Feldkircher Streicher Tage adı altında Prof. Jonathan Aner’in oda müziği masterclassına katılım gösterdi.
Müziği topluma kazandıran cesur proje fikirlerini destekleyen Impulse Stiftung tarafından fikri destenlenmeye hak gördü ve Guido’s Musikalische Reise um die Welt, “Giudo’nun Dünya Çapında Müzikal Yolculuğu” isimli müzik projesini Avusturya, Vorarlberg eyaletinde 10 farklı ilkokul sınıfında, üyesi olduğu “Metanoia Quartet” ile gerçekleştirdi.
2024 Stella 1. Oda Müziği yarışmasında üyesi olduğu Metanoia Quartet ile birincilik ödülüne layık görüldü.
2023 Haziran ayında Artistik diploma programından mezun olan İmgesu Tekerler, 2023 Ekim ayından itibaren Stella Vorarlberg Privat Musikhochschule’de Music Education and Career Development Master programında Prof. Klaus Christa’nın sınıfında eğitim götmeye hak kazandı.
2024 yılından itibaren Bilkent Senfoni Orkestrası’nın bir üyesi ve Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde oda müziği ve viyola eğitmeni olarak görev yapmaktadır.
Keman
Süleyman Babakişizade
BSO Üyesi – Öğretim Görevlisi
Bakü’de doğup büyüyen Süleyman Babakişizade, 1995 yılında keman eğitimine başlamıştır. 2010 yılında Bakü Müzik Akademisi’nin lisans programını başarıyla tamamlamış, 2012 yılında yüksek lisans derecesini üstün başarıyla bitirmiştir.
2013 yılında Norveç’teki Grieg Akademisi’nin diploma programına kabul edilmiş ve bu program için burs kazanmıştır.
Eğitim ve profesyonel kariyeri boyunca birçok ülkede konserlerde ve festivallerde yer almıştır. Bakü Oda Orkestrası’nın (Baku Chamber Orchestra) ve Furioso Quartet’in kurucu üyelerindendir.
2015-2017 yılları arasında Azerbaycan Milli Konservatuvarı’na bağlı Müzik Koleji’nde öğretmenlik yapmış, 2016-2024 yılları arasında ise Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde Baş Öğretim Üyesi olarak görev almıştır. Her iki kurumda keman, oda müziği, quartet ve orkestra dersleri vermiştir. Ayrıca üniversitedeki öğrenci orkestrasının sanat yönetmenliğini yürütmüştür.
Babakişizade, Bilkent Senfoni Orkestrası keman sanatçısı ve aynı zamanda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisidir.