Bilimin Kalbinde Sanatın Ritmiyle Yükseliyoruz

İlkokuldan Üniversiteye, Evrensel Bir Vizyonla Müzik Eğitimi için Bilkent

Misyonumuz

Bizler, öğrencilerimize beklentilerin üzerinde, ulusal ve uluslararası sanatsal ve akademik standartlar doğrultusunda bir eğitim programı sunuyor, onlardan, müzik kariyerlerinde ve sonraki yaşamlarında fark yaratacak başarılar bekliyoruz.

Bizler, dünya çapında müzisyenler yetiştirme misyonu ile yola çıkan ancak aynı zamanda da Bilkent’in kuruluşunun temel ilkeleri doğrultusunda özgüven sahibi, ilerici, ulusal ve evrensel değerleri sahiplenen, küresel sorunlara duyarlı, eleştiren ve farklılıkları kucaklayan bireyler yetiştirmeyi, ahlak, vicdan, hoşgörü, adalet, empati gibi değerleri eğitimin bir parçası haline getirerek, öğrencilerimizin birer dünya vatandaşı olmasını hedefliyoruz.

Temel Değerler

• Müzik eğitimi, insan kapasitesini geliştirir, ruhu yükseltir ve öğrencilerimizi toplum yararına katkıda bulunacak yaşamlara hazırlar.
  • Öğrencilerimizin destekleyici ve meslektaşça bir öğrenme ortamında, öğretmenlerinden aldıkları bireysel ilgiyi en üst düzeye çıkararak, benzersiz sanatsal kişiliklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz.
  • Fakülte personeli arasında karşılıklı destek, mükemmellik standartlarının en yüksek seviyede tutulmasını, yeniliği, bireysel öğretim felsefelerini ve geniş bir disiplin yelpazesini teşvik eder.
  • Müziğin toplumdaki konumunu güçlendirmek ve genişletmek, yeni eserler üretmek ve sanatımızı olabildiğince geniş bir kitleye sunmak sorumluluğumuzdur.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin Lisans Müzik Eğitimi programı, mezunlarının;

• Sanatsal bütünlüğe sahip müzisyenler,
  • Hem müzikal hem de akademik disiplinlerde aktif, ömür boyu öğrenmeye adanmış kişiler, ve
  • Sorumlu vatandaşlar olmalarını bekler.

Eğitim Programlarımız

Müzik Hazırlık Okulu (İlkokul, Ortaokul, Lise)

Müzik Lisans Programı (B.M.)

Müzik Yüksek Lisans Programı (Tezli M.A. derecesi)

Eğitim Kadromuz

• Fakültemiz, 90’dan fazla müzisyen-öğretmenden oluşan seçkin bir eğitim kadrosuna sahiptir. Bu öğretmenler, 16 farklı ülkeden gelerek kültürel çeşitliliği ve uluslararası uzmanlığı temsil eder.
  • Öğretim kadromuzun büyük bir kısmı, aynı zamanda Bilkent Senfoni Orkestrası’nın değerli üyeleridir, bu da öğrencilere pratik ve sahne deneyimi açısından zengin bir öğrenme ortamı sunar.
  • Fakültemizdeki öğretmenler, hem hazırlık okulu hem de üniversitesinde öğrencilere ders vermektedir.

Mezunlarımız

Öğrencilerimizin başarıları