Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Erken Müzik-Yarı Zamanlı Müzik ve Yetişkinler Programına 2024-25 eğitim yılı için 8 Haziran 2024 tarihinde müzikal algı sınavıyla öğrenci alınacaktır. EME Programına 2020-2019 doğumlu çocuklar, YZM Programına 2018-2006 yılları arasında doğan tüm adaylar, Yetişkinler Programına 18 yaş ve üzeri tüm yetişkinler başvuru yapabilecektir.

Erken Müzik-Yarı Zamanlı Müzik ve Yetişkinler Programında eğitim hafta sonu Cumartesi veya Pazar günleri verilmektedir.

Programlarımıza ilişkin detaylı bilgi için linki tıklayınız.

Başvuru Takvimi

Aday kayıt tarihleri
24 -28 Nisan 2024 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Sınav tarihi
8 Haziran 2024

Sınav sonuçlarının açıklanması
12 Haziran 2024

Başvuruda İstenilen Belgeler

• Başvuru ücreti: 850 TL (Ödeme yalnız kredi kartıyla 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru/ linki üzerinden yapılabilecektir.
  •
On-line başvuru formu https://forms.gle/VWjsEhatWuXgcurQ8 (İlgili linkler 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında aktif olacaktır)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (on-line başvuru formuna eklenecektir.)
  • Başvuru ücret iadesi yapılmamaktadır.

Sınav başvurusu için öncelikle yukarıda belirtilen link yardımıyla başvuru ücretini yatırmanız, daha sonra on-line başvuru formunu göndermeniz yeterlidir.

EME Programı Giriş SInavı

(2020-2019 doğumlu çocuklar) Müzikal algı ve duyuş sınavıdır. Tek ses, melodi, ritim tekrarı ve adayın hazırladığı bir şarkıyı söylemesinden oluşur. Çalgı performansı aranmaz. Sınav süresi 5 dakikadır.

Yarı Zamanlı Program için Giriş Sınavı

(2018-2006 yılları arasında doğan tüm adaylar başvuru yapabilecektir.) Müzikal algı ve duyuş sınavıdır. Çok sesli duyuş (tek ses, iki ses, üç ses) melodi ve ritim tekrarından oluşur. Daha önce müzik eğitimi alan adayların ayrıca solfej seviyeleri değerlendirilir. Çalgı performansı aranmaz. Sınav süresi 5 dakikadır.

YZM Yetişkinler Programı Giriş Sınavı

YZM Yetişkinler Programına 18 yaş ve üzeri adaylar başvuru yapabilecektir. Müzikal algı ve duyuş sınavıdır. Çok sesli duyuş (tek ses, iki ses, üç ses) melodi ve ritim tekrarından oluşur. Daha önce müzik eğitimi alan adayların ayrıca solfej seviyeleri değerlendirilir. Çalgı performansı aranmaz. Sınav süresi 5 dakikadır.

E-Posta: eme@bilkent.edu.tr
Tel: 0 (312) 2901371